«Χείμαρρος» νοστιμιάς: Συνταγή για μακαρόνια με κιμά λουκάνικου – Το μυστικό με το ελαιόλαδο που κάνει την διαφορά στην γεύση


    Σκιουφιχτά μακαρόνια με μερακλίδικο κιμά από χωριάτικο λουκάνικο και αυγό μάτι από τον Γιώργο Τσούλη. Το μυστικό για πεντανόστιμο γευστικό αποτέλεσμα κρύβεται στο σοτάρισμα. Δε χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο κατά το σοτάρισμα, γιατί τα λουκάνικα θα βγάλουν τη λιπαρότητα που χρειάζεται. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την απόλυτη καρμπονάρα από τον Πάνο Ιωαννίδη.Σπιτική γαλλική κρεμμυδόπιτα από τα…


    Σκιουφιχτά μακαρόνια με μερακλίδικο κιμά από χωριάτικο λουκάνικο και αυγό μάτι από τον Γιώργο Τσούλη. Το μυστικό για πεντανόστιμο γευστικό αποτέλεσμα κρύβεται στο σοτάρισμα. Δε χρησιμοποιούμε ελαιόλαδο κατά το σοτάρισμα, γιατί τα λουκάνικα θα βγάλουν τη λιπαρότητα που χρειάζεται. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για την απόλυτη καρμπονάρα από τον Πάνο Ιωαννίδη.

    • 400 γρ. λουκάνικα χωριάτικα, ψιλοκομμένα
    • 300 γρ. σκιουφιχτά
    • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
    • 2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
    • 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
    • 2 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    • 1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
    • 1 κ.σ. μέλι
    • 1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή
    • 20 ml κρασί, λευκό ξηρό
    • Αλάτι
    • Φρέσκο πιπέρι, για το σερβίρισμα

    «Χείμαρρος» νοστιμιάς: Συνταγή για μακαρόνια με κιμά λουκάνικου - Το μυστικό με το ελαιόλαδο που κάνει την διαφορά στην γεύση

    • Τοποθετούμε σε δυνατή φωτιά μια κατσαρόλα με νερό. Μόλις βράσει καλά, αλατίζουμε και προσθέτουμε τα σκιουφιχτά βράζοντας τα 2 λεπτά λιγότερο από το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία, ώστε να βγουν al dente.
    • Παράλληλα, τοποθετούμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το λουκάνικο, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να πάρουν χρώμα τα λουκάνικα.
    • Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμα 2 λεπτά.
    • Αμέσως μετά, σβήνουμε με το κρασί αφήνοντας το αλκοόλ να εξατμιστεί εντελώς και αφού εξατμιστεί, προσθέτουμε τις ντομάτες, την πάπρικα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε εκ νέου και αφήνουμε τον κιμά να σιγομαγειρευτεί για 10-15 λεπτά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
    • Κατόπιν, τοποθετούμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε προσεκτικά το αυγό και το τηγανίζουμε για περίπου 6-7 λεπτά, μέχρι να ψηθεί. Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνουμε στην άκρη.
    • Μόλις δέσει η σάλτσα, ρίχνουμε με το μέλι, τα σκιουφιχτά κι ανακατεύουμε εκ νέου.
    • Τέλος, μεταφέρουμε τα σκιουφιχτά σε ένα πιάτο, τοποθετούμε από πάνω το τηγανητό αυγό και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Καμία τυρόπιτα: Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για καλοκαιρινή κρεμμυδόπιτα που θα σας ξεμυαλίσει

    Σπιτική γαλλική κρεμμυδόπιτα από τα χέρια του Γιώργου Τσούλη. Ένα κυρίως πιάτο, κατάλληλο για την εποχή και φυσικά ιδανική πρόταση για τους vegetarian. Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή του σεφ για μπισκοτογλυκό με γιαούρτι.

    • 1 κιλό κρεμμύδια, κομμένα στη μέση και έπειτα κομμένα κάθετα σε λεπτές φέτες
    • 150 γρ. βούτυρο
    • 150 ml κονιάκ
    • 550 ml νερό
    • 1 ζελέ με ζωμό για βοδινό, σπιτικό
    • 1 κ.σ. θυμάρι
    • 2 γαρύφαλλα ολόκληρα
    • 2 φύλλα δάφνης
    • 2 σκελίδες σκόρδο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • 6 φέτες μπαγκέτα
    • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένο

    Καμία τυρόπιτα: Η συνταγή του Γιώργου Τσούλη για καλοκαιρινή κρεμμυδόπιτα που θα σας ξεμυαλίσει

    • Βάζουμε μια πλατιά κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο, τα κρεμμύδια και το θυμάρι.
    • Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ανακατεύοντας με μια κουτάλα μέχρι να πάρουν χρώμα τα κρεμμύδια.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο προς χαμηλό και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κρεμμύδια.
    • Προσθέτουμε το κονιάκ, ανακατεύοντας με τη κουτάλα και μαγειρεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Προσθέτουμε ένα τούλι, με το οποίο έχουμε τυλίξει τα γαρύφαλλα, τα φύλλα δάφνης, το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε και το ζελέ με ζωμό βοδινού, το νερό, το αλάτι, το πιπέρι, καπακώνουμε και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα.
    • Προθερμαίνουμε το φούρνο στο grill. Μόλις ετοιμαστεί η σούπα τη βάζουμε σε μικρά πυρήμαχα σκεύη, τοποθετούμε από πάνω τις φέτες ψωμιού, πασπαλίζουμε με τη γραβιέρα και τη μεταφέρουμε στο φούρνο. Ψήνουμε μέχρι να φρυγανίσει το ψωμί και το τυρί έχει πάρει χρώμα.

    Tip: Τα κρεμμύδια τα μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά γιατί υπάρχει κίνδυνος να αρπάξουν και να μας χαλάσει τη γεύση.Ανακατεύουμε τη σούπα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά