Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα με βελούδινη υφή και διακριτικό άρωμα βανίλιας και κανέλας.
Συνταγή της γιαγιάς για ρυζόγαλο
ΥλικάΓια το σερβίρισμαΟι γιαγιάδες μας δεν ήξεραν από cheesecake και πάστες τις περισσότερες φορές. Όταν ήθελαν να γλυκαθούν έφτιαχναν ρυζόγαλα, κρέμες με βανίλια, λουκουμάδες. Και …
Το ρυζόγαλο είναι ένα παραδοσιακό ελληνικό γλύκισμα με βελούδινη υφή και διακριτικό άρωμα βανίλιας και κανέλας.
Συνταγή της γιαγιάς για ρυζόγαλο
Υλικά
- 2 κιλά φρέσκο γάλα
- 2 ποτήρια του νερού ζάχαρη
- 1,5 ποτήρι του νερού ρύζι καρολίνα
- 4 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
Για το σερβίρισμα
- μπόλικη κανέλα (και για τους πιο γλυκατζήδες λίγη κρυσταλλική ζάχαρη)
Οι γιαγιάδες μας δεν ήξεραν από cheesecake και πάστες τις περισσότερες φορές. Όταν ήθελαν να γλυκαθούν έφτιαχναν ρυζόγαλα, κρέμες με βανίλια, λουκουμάδες. Και αυτά ήταν τα πιο νόστιμα και λαχταριστά γλυκά αφού μαζί με την υπέροχη γεύση τους, έκρυβαν το μεράκι και την αγνότητα της τότε εποχής.
Εκτέλεση
Διαβάστε επίσης
Βάζουμε στην κατσαρόλα το ρύζι με ένα ποτήρι του νερού νερό και αφήνουμε το ρύζι για μισή ώρα να φουσκώσει. Στην συνέχεια ρίχνουμε το αλάτι, το γάλα και σιγοβράζουμε μέχρι να σκάσει το ρύζι.
Έπειτα βάζουμε την ζάχαρη, ανακατεύουμε συνέχεια και αφού βράσει το ρύζι, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε μισό ποτήρι γάλα, που το κρατήσαμε στην άκρη προηγουμένως.
Σιγοβράζουμε για λίγο ακόμα ανακατεύοντας και μόλις αρχίζει να πήζει είναι έτοιμο. Έτσι όπως είναι ζεστό το μοιράζουμε σε ποτήρια και το πασπαλίζουμε με κανέλα. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και απολαμβάνουμε.
Δείτε και αυτά