Τραγανά καλαμαράκια απέξω και μαλακά από μέσα στο air fryer: Με μόλις 5 υλικά


    Αν ψάχνετε κάτι εύκολο και γρήγορο για το μεσημεριανό σας γεύμα, προτείνουμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για καλαμαράκια στο air fryer. Με πέντε υλικά και το πολύ σε 20 λεπτά είναι έτοιμα, πεντανόστιμα και τραγανά απέξω αλλά μαλακά από μέσα.Αν ψάχνετε κάτι εύκολο και γρήγορο για το μεσημεριανό σας γεύμα, προτείνουμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για καλαμαράκια στο air fryer. Με πέντ…


    Αν ψάχνετε κάτι εύκολο και γρήγορο για το μεσημεριανό σας γεύμα, προτείνουμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για καλαμαράκια στο air fryer. Με πέντε υλικά και το πολύ σε 20 λεπτά είναι έτοιμα, πεντανόστιμα και τραγανά απέξω αλλά μαλακά από μέσα.

    Πώς θα φτιάξετε καλαμαράκια στο air fryer

    Αν ψάχνετε κάτι εύκολο και γρήγορο για το μεσημεριανό σας γεύμα, προτείνουμε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου για καλαμαράκια στο air fryer. Με πέντε υλικά και το πολύ σε 20 λεπτά είναι έτοιμα, πεντανόστιμα και τραγανά απέξω αλλά μαλακά από μέσα.

    Πώς θα φτιάξετε καλαμαράκια στο air fryer

    Υλικά

    • 500 gr καλαμάρια καθαρισμένα
    • 2 κ.σ. ψιλό σιμιγδάλι
    • 2 κ.σ. ψίχουλα ψωμιού ψιλοαλεσμένα ή αλεύρι
    • 1/2 κ.γ. αποξηραμένο μαϊντανό
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο σε σπρέι
    • Αλάτι

    Δείτε επίσης: Πανεύκολο γιαουρτογλυκό ψυγείου – Τα 5 μυστικά της Αργυρώς που κάνουν τη διαφορά

    Εκτέλεση

    • Πλένουμε τα καλαμάρια, τα στεγνώνουμε πολύ καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες.
    • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ το σιμιγδάλι με τα ψίχουλα ψωμιού (ή το αλεύρι), τον αποξηραμένο μαϊντανό και λίγο αλάτι.
    • Ρίχνουμε μέσα τα καλαμάρια και ανακατεύουμε να παναριστούν καλά.
    • Τα μεταφέρουμε στη συνέχεια σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό μείγμα του παναρίσματος.
    • Προθερμαίνουμε το air fryer για 3 λεπτά, στους 200°C.
    • Ψεκάζουμε τον κάδο της συσκευής με ελαιόλαδο και αραδιάζουμε μέσα τα καλαμάρια, αραιά μεταξύ τους.
    • Ψεκάζουμε με ελαιόλαδο την επιφάνειά τους και ψήνουμε τα καλαμάρια για 12 λεπτά, ανακατεύοντας μία φορά στα μισά του χρόνου, ώστε να ροδίσουν ομοιόμορφα.
    • Για εγγυημένο τραγανό αποτέλεσμα, τα ψήνουμε σε δύο δόσεις.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά