Γρήγορη και εύκολη συνταγή για λαχταριστά παγωτίνια χωρίς παγωτομηχανή ή ζαχαρούχο γάλα, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Με πλούσια γεύση πραλίνας και μόλις 5 υλικά, αυτά τα παγωτίνια θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκό!
Γρήγορη και εύκολη συνταγή για λαχταριστά παγωτίνια χωρίς παγωτομηχανή ή ζαχαρούχο γάλα, από τον Παναγιώτη Παπαδάκη. Με πλούσια γεύση πραλίνας και μόλις 5 υλικά, αυτά τα παγωτίνια θα γίνουν το αγαπημένο σας γλυκό!
Τα υλικά και η εκτέλεση για τα παγωτίνια
- Χρόνος Προετοιμασίας: 10′
- Χρόνος Αναμονής: 4-5 ώρες
- Ποσότητα: 8-10 παγωτίνια
- 1 κουτάκι μόρφατ σοκολάτα (250 γρ.)
- 150 γρ. πραλίνα σοκολάτας
- 250 γρ. μπισκότα Digestive
- 400 γρ. λιωμένη κουβερτούρα
- Ψιλοκομμένα καρύδια κατά βούληση
- Σε ένα μπολ, χτυπήστε ένα κουτάκι μόρφατ σοκολάτας για 3-4 λεπτά, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέστε την πραλίνα σοκολάτας και συνεχίστε το χτύπημα για 1 λεπτό ακόμα. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα κορνέ και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 10 λεπτά.
- Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα και τοποθετήστε τα μπισκότα στη σειρά. Βάλτε προσεκτικά λίγη από την κρέμα σοκολάτας στο κέντρο κάθε μπισκότου. Τοποθετήστε ένα ξυλάκι παγωτού στη μέση και κλείστε από πάνω με ένα δεύτερο μπισκότο, δημιουργώντας ένα σάντουιτς. Βάλτε τα παγωτίνια στην κατάψυξη για 4-5 ώρες ή, ιδανικά, για όλο το βράδυ.
- Λιώστε κουβερτούρα και βουτήξτε τα παγωτίνια, φροντίζοντας να καλυφθούν ομοιόμορφα. Πασπαλίστε τα με τριμμένο καρύδι ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Τοποθετήστε τα ξανά στην κατάψυξη για 10 λεπτά, ώστε να σταθεροποιηθεί η επικάλυψη.