Φανταστική και πανεύκολη γρανίτα σοκολάτα – Πως να την φτιάξεις σπίτι σου


    Όταν η ζέστη γίνεται ανυπόφορη και η επιθυμία για κάτι δροσιστικό και γλυκό φτάνει στο αποκορύφωμά της, η γρανίτα σοκολάτα είναι η τέλεια απάντηση. Με πλούσια γεύση, δροσιστική υφή και σοκολατένια απόλαυση, αυτό το γλυκό μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σου σύμμαχος του καλοκαιριού. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεσαι παγωτομηχανή ούτε περίπλοκες τεχνικές – μόνο μερικά απλά υλικά και λίγο χρόνο. Σε αυτό το άρ…


    Όταν η ζέστη γίνεται ανυπόφορη και η επιθυμία για κάτι δροσιστικό και γλυκό φτάνει στο αποκορύφωμά της, η γρανίτα σοκολάτα είναι η τέλεια απάντηση.

    Με πλούσια γεύση, δροσιστική υφή και σοκολατένια απόλαυση, αυτό το γλυκό μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σου σύμμαχος του καλοκαιριού. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεσαι παγωτομηχανή ούτε περίπλοκες τεχνικές – μόνο μερικά απλά υλικά και λίγο χρόνο. Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξουμε πώς να φτιάξεις τη δική σου φανταστική γρανίτα σοκολάτα στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα. Ετοίμασε το κουτάλι!

    Τι θα χρειαστείς για την γρανίτα

    • 500ml καφέ φίλτρου
    • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 20 γρ. κακάο σε σκόνη
    • 2,5ml εσάνς βανίλιας
    • 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

    Εκτέλεση συνταγής

    Όταν η ζέστη γίνεται ανυπόφορη και η επιθυμία για κάτι δροσιστικό και γλυκό φτάνει στο αποκορύφωμά της, η γρανίτα σοκολάτα είναι η τέλεια απάντηση.

    Με πλούσια γεύση, δροσιστική υφή και σοκολατένια απόλαυση, αυτό το γλυκό μπορεί να γίνει ο αγαπημένος σου σύμμαχος του καλοκαιριού. Το καλύτερο; Δεν χρειάζεσαι παγωτομηχανή ούτε περίπλοκες τεχνικές – μόνο μερικά απλά υλικά και λίγο χρόνο. Σε αυτό το άρθρο θα σου δείξουμε πώς να φτιάξεις τη δική σου φανταστική γρανίτα σοκολάτα στο σπίτι, εύκολα και γρήγορα. Ετοίμασε το κουτάλι!

    Τι θα χρειαστείς για την γρανίτα

    • 500ml καφέ φίλτρου
    • 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    • 20 γρ. κακάο σε σκόνη
    • 2,5ml εσάνς βανίλιας
    • 75 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος, ψιλοκομμένη

    Εκτέλεση συνταγής

    Δείτε επίσης: Ριγκατόνι με κιμά και βασιλικό σε ένα σκεύος – Θα σας λύσει τα χέρια

    1. Βάλτε τον καφέ, τη ζάχαρη και το κακάο σε ένα κατσαρολάκι. Τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να πάρει μια βράση.
    2. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίξτε μέσα την τριμμένη σοκολάτα και ανακατέψτε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να λιώσει η σοκολάτα καλά.
      Προσθέστε την εσάνς βανίλιας και αφήστε το μείγμα να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    3. Αδειάστε το μείγμα σε ένα πλαστικό δοχείο, πυρέξ ή μεταλλικό σκεύος, κατά προτίμηση διαστάσεων 22×32 εκ. (το μέγεθος βέβαια του δοχείου εξαρτάται και από την κατάψυξή σας). Το βάθος του μείγματος δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 2,5 εκ., διαφορετικά η γρανίτα θα πάρει πολλή ώρα να παγώσει.
    4. Βάλτε το μείγμα στην κατάψυξη, περίπου για 1 ώρα και 30΄ ή και παραπάνω, μέχρι να παγώσει τελείως. Όταν περάσει η ώρα, βγάλτε το από την κατάψυξη, και με δύο πιρούνια ξύστε την επιφάνειά του έτσι ώστε να γίνει θρύμματα και ξαναβάλτε το μείγμα στην κατάψυξη να παγώσει εντε-
      λώς, για περίπου 2-3 ώρες. Ανά μία ώρα επαναλάβετε τη διαδικασία με τα πιρούνια.
    5. Σερβίρετε σε παγωμένα ποτήρια

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά