Η πιο νόστιμη συνταγή για τους λάτρεις της πατάτας!


    Οι πατάτες είναι από τα τρόφιμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Οι κάτοικοι του Μεξικού είναι λάτρεις της πατάτας και ειδικά του καψαλίσματός της. Σε αυτή τη συνταγή δίνεται μια εναλλακτική πρόταση …


    Οι πατάτες είναι από τα τρόφιμα που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι! Οι κάτοικοι του Μεξικού είναι λάτρεις της πατάτας και ειδικά του καψαλίσματός της. Σε αυτή τη συνταγή δίνεται μια εναλλακτική πρόταση για το αγαπημένο μας υλικό. Με μυρωδικά και γραβιέρα θα έχετε μία απίστευτη γευστική εμπειρία, με αέρα από Κρήτη.

    • 1 κιλό πατάτες κατα προτίμηση βιολογικές κομμένες κυδωνάτες μαζί με τη φλούδα τους
    • 4 κλωνάρια δεντρολίβανο
    • 4 σκελίδες σκόρδο
    • Μαντζουράνα
    • 80 γρ. flakes απο παλαιωμένη χανιώτική γραβιέρα
    • Ελαιόλαδο
    • Αλάτι , πιπέρι

    Βήμα 1

    Αρχικά, μαρινάρουμε τις πατάτες σε ελαιόλαδο, αλάτι, πιπερι, σκόρδο και δεντρολίβανο και τις ψήνουμε στους 180 °C για 1 ώρα περίπου. Αποσύρουμε και κρατάμε στην άκρη.

    Βήμα 2

    Στην συνέχεια ζεσταίνουμε ένα τηγάνι χωρίς λάδι και καψαλίζουμε τις πατάτες από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε με τα flakes από τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε με τη μαντζουράνα.

    Πηγή olivemagazine.gr

    Το ξέραμε λάθος! Μην βάλετε ποτέ τις πατάτες σε νερό που βράζει – Ο λόγος θα σας εκπλήξει

    Οι πατάτες είναι ένα από τα φαγητά που τρελαίνουν μικρούς και μεγάλους. Είναι εύκολες στην παρασκευή, με αποτέλεσμα να αποτελούν το καλύτερο συνοδευτικό για τα πιάτα που θέλουμε να φτιάξουμε, είτε είναι τηγανιτές, είτε στον φούρνο ή βραστές.

    Αν πάντως προτιμάτε την τελευταία παρασκευή, ήτοι τις βραστές πατάτες, θα πρέπει να προσeξετε την επόμενη φορά που θα θελήσετε να τις φτιάξετε. Ειδικά αν ρίχνετε τις πατάτες σε νερό που βράζει.

    Αν θέλετε να είναι ομοιόμορφα βρασμένες τότε καλό είναι να τις βάλετε σε κρύο νερό και μετά την κατσαρόλα στην κουζίνα. Ενώ, αν έχουν κολλήσει οι πατάτες στο ταψί σας και δεν ξέρετε πώς να τις βγάλετε χωρίς να χάσετε καμία, δεν χρειάζεται πανικός, μιας και υπάρχει λύση και μάλιστα είναι εξαιρετικά εύκολη.

    πατάτες βραστές

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά