Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη και ένα γλυκάκι που λιώνει στο στόμα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα


    Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη, που θα σας θυμίσει τα γλυκά της μαμάς! Είναι ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο, με την συνταγή να του Πέτρου Συρίγου. Παράλληλα, δείτε την συ…


    Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη, που θα σας θυμίσει τα γλυκά της μαμάς! Είναι ελαφρύ, δροσιστικό και πεντανόστιμο, με την συνταγή να του Πέτρου Συρίγου. Παράλληλα, δείτε την συνταγή για ένα γλυκό ψυγείου με ψητά κεράσια και ζελέ βυσσινάδας

    Για την βάση

    • 1 1/2 πακέτο μπισκότα
    • 80 ml ζεστό γάλα

    Για το γιαούρτι

    • 100 γραμμ. ζελέ φράουλα
    • 200 ml ζεστό νερό
    • 200 ml παγωμένο νερό
    • 1 κιλό γιαούρτι
    • 20 φράουλες
    • 4 φέτες ανανά

    Για το ζελέ

    • 100 γραμμ. ζελέ φράουλα
    • 200 ml ζεστό νερό
    • 200 ml κρύο νερό

    Γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη

    Βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα σε ζεστό γάλα και τα στρώνουμε σε ένα ταψάκι διαστάσεων 25 *35
    Βάζουμε δυο στρώσεις μπισκότα.

    Για το γιαούρτι: Σε ένα μπολ βάζουμε τα 100 γραμμ. σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με τα 200 ml ζεστό νερό με ένα σύρμα, όταν λιώσει τελείως η σκόνη προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το γιαούρτι και ρίχνουμε σιγά σιγά το ζελέ και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός. Όταν ενσωματωθεί το ζελέ στο γιαούρτι προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο ανανά.

    Στη συνέχεια κόβουμε φέτες φράουλας και τις βάζουμε από πάνω ώστε να μην μας κάνει πέτσα το γιαούρτι. Βάζουμε το μείγμα πάνω στα μπισκότα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 1/2 ώρα περίπου μέχρι να παγώσει.

    Για το ζελέ: Βάζουμε τα 100 γραμμ. ζελέ φράουλα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό. Βάζουμε πάνω από την κρέμα με το γιαούρτι και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες να πήξει.

    Πηγή: eleftherostypos.gr

    Γλυκό ψυγείου που λιώνει στο στόμα με ζαχαρούχο γάλα, γκοφρέτες και μπισκότα. Το γλυκό αυτό είναι γρήγορο, πανεύκολο και γκοφρετοαπολαυστικό! Επίσης, δείτε την συνταγή για ένα δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ.

    • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
    • 2 κουτιά σαντιγί ERMOL/ MORFAT
    • 1-2 βανίλιες ή 1-2 κ.γ εσάνς βανίλιας
    • 200 γρ. κουβερτούρα
    • 4-5 γκοφρέτες τύπου σοκοφρέτα (σοκολάτα γάλακτο η υγείας)
    • 1 φλυτζάνι αλεσμένα φουντούκια
    • 1,5 πακέτο μπισκότα τύπου ΠΤΙ ΜΠΕΡ με σοκολατα
    • λίγο γάλα για να βρέξουμε τα μπισκότα

    Γλυκλο ψυγείου που λιώνει στο στόμα με ζαχαρούχο γάλα και μπισκότα

    1. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα. Χτυπάω την σαντιγί στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει και έπειτα ρίχνω το ζαχαρούχο και την βανίλια.
    2. Παίρνω το πυρέξ μου και αφού βρέξω τα μπισκότα στο γάλα τα στρώνω στη βάση. Ρίχνω από πάνω σαντιγί να καλύψω τα μπισκότα.
    3. Προσθέτω φουντούκια, γκοφρέτα θρυμματισμένη και λίγη κουβερτούρα. Συνεχίζω τις στρώσεις μέχρι να τελειώσουν τα υλικά και κάνω σχέδια με ένα κουτάλι ή πιρούνι με την λιωμένη κουβερτούρα. Το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά