Απάτη με το κρέας – Έτσι πουλάνε τα υπολείμματα για μπριζόλες!


Μετά από το σοκαριστικό αυτό βίντεο δεν θα ξαναφάτε ποτέ κρέας και θα το σκέφτεστε διπλά. Μπορούν να σας εξαπατήσουν πολύ εύκολα!
Όπως σίγουρα θα έχετε διαβάσει, υπάρχουν κάποιες πολύ ανησυχητικές -κ…


Μετά από το σοκαριστικό αυτό βίντεο δεν θα ξαναφάτε ποτέ κρέας και θα το σκέφτεστε διπλά. Μπορούν να σας εξαπατήσουν πολύ εύκολα!

Όπως σίγουρα θα έχετε διαβάσει, υπάρχουν κάποιες πολύ ανησυχητικές -και μερικές φορές αηδιαστικές – αποκαλύψεις όσον αφορά τη βιομηχανία κρέατος, ενώ πολλοί υποστηρίζουν ότι το κόκκινο κρέας αυξάνει τον κίνδυνο θανάτου. Πέρα όμως από αυτές, πρόσφατα ήρθε στη δημοσιότητα και άλλο ένα καλά -μέχρι πρόσφατα- κρυμμένο μυστικό: το Meat Glue Secret.

Ο Greg από το Ballistic BBQ αποφάσισε να φτιάξει το παρακάτω βίντεο για να μας δείξει τι βάζουμε εν άγνοιά μας στο σώμα, τόσο το δικό μας όσο και των παιδιών μας.

Η μπριζόλα που θα δείτε μαγειρεύεται με την τεχνική «meat glue», που είναι ιδιαίτερα δημοφιλής σε πολλά εστιατόρια. Στην ουσία, το φιλέ μινιόν κατασκευάζεται τεχνητά από όλα τα αποφάγια κρέατος του εστιατορίου (εξ ου και το όνομα της τεχνικής – δηλαδή «κολλάνε» τα αποφάγια μεταξύ τους), χωρίς φυσικά να αποκαλύπτεται αυτό στον πελάτη.

Η τρανσγλουταμινάση (ή αλλιώς «κόλλα κρέατος») είναι μια λευκή σκόνη που πωλείται με το κιλό, με την οποία κομμάτια από βοδινό, αρνί, κοτόπουλο, ακόμη και ψάρι, «κολλάνε» μεταξύ τους έτσι ώστε το τελικό προϊόν να μοιάζει με ένα συμπαγές κομμάτι κρέατος (ή ψαριού).

Μήπως τόσο καιρό κόβετε λάθος το κρέας σας;

Το κρέας και δη το κόκκινο κρέας είναι η μεγαλύτερη πηγή πρωτεΐνης για τον οργανισμό μας και θα πρέπει να περιλαμβάνεται σε μια ισορροπημένη διατροφή αλλά και πάλι με μέτρο. Κι όμως σε ένα υλικό σαν αυτό που έχει πάμπολλους απλούστατους τρόπους μαγειρέματος μπορεί να κάνουμε και λάθη, τρανό παράδειγμα ότι το ξεπλένουμε πριν το μαγειρέψουμε, δείτε εδώ για ποιο λόγο μια τέτοια κίνηση είναι λάθος.

Ένα από τα μεγαλύτερα όμως λάθη μας αφορά στην κατανάλωση του και συγκεκριμένα στο κόψιμο του. Την επόμενη φορά που θα έχετε μπροστά σας μια καλοψημένη μπριζόλα ή ένα φιλέτο κόψτε το κατά μήκος των ινών. Έτσι, δεν θα διαλυθεί και οι φέτες θα έχουν τέλειο σχήμα.

κρέας κόψιμο


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά