Θεϊκό γλυκό ψυγείου με κανέλα και σοκολάτα


Αυτό το γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, είναι απλά θεϊκό και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τη χάσεις. Εύκολο και λαχταριστό, αυτό το γλυκό μπορεί άνετα να τους κάνει…


Αυτό το γλυκό ψυγείου, το οποίο είναι συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, είναι απλά θεϊκό και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να τη χάσεις. Εύκολο και λαχταριστό, αυτό το γλυκό μπορεί άνετα να τους κάνει όλους να γλείφουν τα δάχτυλά τους στο κυριακάτικο τραπέζι

Εύκολη τούρτα μους σοκολάτα, που γίνεται τόσο γρήγορα που κυριολεκτικά την φτιάχνετε την τελευταία στιγμή και ξετρελαίνετε τους πάντες.

Τη συνταγή αυτή τη βρήκαμε στο argiro.gr και αν είσαι μεγάλη φαν της σοκολάτας, τότε θα σου προτείναμε οπωσδήποτε να δοκιμάσεις και αυτή τη συνταγή για το γλυκό ψυγείου με γλάσο σοκολάτας και μπανάνες. Σας την έχουμε εδώ!

Γλυκό ψυγείου με σοκολάτα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Πάμε να δούμε τα υλικά αλλά και την εκτέλεση της συνταγής για το γλυκό ψυγείου με κανέλα και σοκολάτα

Υλικά:

  • 250 γραμ. σοκολάτα καλής ποιότητας με 60% περιεκτικότητα σε κακάο και πάνω
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 550 γραμ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 2 κ.σ. στιγμιαίο καφέ
  • 2 πρέζες κανέλα

Για το σερβίρισμα

  • χτυπημένη κρέμα
  • φουντούκια
  • καραμέλα
  • κόκκινα φρούτα δάσους
  • άχνη
  • κακάο

Εκτέλεση:

  • Ξεκινάμε αυτή τη γρήγορη και εύκολη τούρτα σοκολάτα, τρίβοντας πρώτα τη σοκολάτα για να λιώσει ευκολότερα. Βάζουμε τη σοκολάτα σε κομμάτια σε μπολ για μπεν μαρί. Προσθέτουμε το μέλι και ρίχνουμε τα 150 γραμ. κρέμα (από τα συνολικά 550 γραμ.).
  • Σε χαμηλή φωτιά αφήνουμε για αρκετή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά να λιώσουν τα υλικά. Αφήνουμε τη λιωμένη σοκολάτα να κρυώσει.
  • Ντύνουμε με μεμβράνη φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. με αποσπώμενα πλαϊνά.
  • Βάζουμε την υπόλοιπη κρύα κρέμα στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τον καφέ και την κανέλα και χτυπάμε για λίγα λεπτά σε παχύρρευστη μορφή.
  • Περιχύνουμε με τη σοκολάτα την παχύρρευστη κρέμα και με απαλές κινήσεις, σχηματίζοντας οχτάρια, ενώνουμε τα δυο μίγματα με σπάτουλα σιλικόνης. Η τελική υφή πρέπει να είναι απαλή και μεταξένια, με όμοιο χρώμα παντού, σαν σατινένια κρέμα. Σαν μους.
  • Ρίχνουμε το μίγμα σοκολάτας μέσα στην έτοιμη φόρμα, ισιώνουμε την επιφάνεια και παγώνουμε χωρίς να μετακινήσουμε το σκεύος, μέχρι να σταθεροποιηθεί για 2-3 ώρες.
  • Αναποδογυρίζουμε το γλυκό σε πιατέλα, αφαιρούμε το δαχτυλίδι και τη βάση της τούρτας και τραβάμε με προσοχή τη μεμβράνη.
  • Κόβουμε σε κομμάτια τούρτας και σερβίρουμε με λίγη χτυπημένη κρέμα, φρούτα δάσους και πασπαλίζουμε με άχνη και κακάο.
  • Εναλλακτικά φτιάχνουμε καραμέλα και καραμελώνουμε φουντούκια σε δάκρυ και γαρνίρουμε την τούρτα.

Δοκίμασε και το γλυκό ψυγείου με μπανάνες και κακάο

Μια από τις τοπ συνταγές της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου είναι αυτό το κέικ με μπανάνα, γιαούρτι και κακάο! Είναι αφράτο, μυρωδάτο και υπέροχο!

Αν ψάχνετε έναν τρόπο να αξιοποιήσετε τις μπανάνες που έχουν ξεμείνει στην φρουτιέρα σας, σας βρήκαμε τον καλύτερο!

Υλικά Συνταγής

  • 1 ½ φλ. σπορέλαιο
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. γάλα φρέσκο
  • 1/2 κεσές γιαούρτι
  • 4 μπανάνες ώριμες (μέτριες σε μέγεθος και πολτοποιημένες)
  • 3/4 φλ. ζάχαρη
  • 2 ½ φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γλ μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γλ σόδα μαγειρικής
  • 1 βανίλια
  • 1 ½ φλ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 φλ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • έξτρα αλεύρι + βούτυρο για τη φόρμα

Για τη σάλτσα σοκολάτας

  • 2 κ.σ γεμάτες βούτυρο
  • 1/3 φλ. νερό
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1/3 φλ. κακάο
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

  • Για το κέικ μπανάνα με σοκολάτα, όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για 3΄- 4′ λεπτά μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά ώστε να τα πίνει κάθε φορά το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από μπανάνες. Διαλύουμε τη σόδα στο γάλα και το προσθέτουμε.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε. Ρίχνουμε και τη βανίλια. Τέλος, με μία σπάτουλα ανακατεύουμε μέσα τα καρύδια και τη σοκολάτα.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία μεγάλη φόρμα του κέικ. Αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε το κέικ μπανάνα για περίπου 1 ώρα στους 170 βαθμούς C στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.
  • Το κέικ είναι σωστά ψημένο όταν μοσχοβολήσει το σπίτι και το κέικ ξεκολλάει από τα τοιχώματα, έχει επαναφορά όταν το πιέζουμε και έχει ροδίσει. Θα το διαπιστώσετε όταν μπήγοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο του, αυτό βγει στεγνό.

Για τη σάλτσα σοκολάτας που θα καλύψουμε το κέικ μπανάνα

  • Κοσκινίζουμε την άχνη και το κακάο. Προσθέτουμε το αλάτι. Σε κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη, το νερό και το βούτυρο, και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε να λιώσουν (χωρίς να βράσουν). Ρίχνουμε το υγρό μείγμα στα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι να ομογενοποιηθούν. Θα μοιάζει με υγρή κρέμα σοκολάτας. Την αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει ελαφρά. Αλείφουμε γύρω γύρω το κέικ.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Ξεσκέπαστη αλμυρή κολοκυθόπιτα με ελαιόλαδο και φρυγανιά – Όπως την φτιάχνουν οι γιαγιάδες της Πάρου

Πανεύκολη κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο με ελαιόλαδο και αυγά

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά