Βράζετε τα μακαρόνια σας σε μικρή κατσαρόλα; Σταματήστε το


Μπορεί τα μακαρόνια να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε λάθη που κοστίζουν στη γεύση. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω.
Σίγουρα κάποια φορά το έχετε επιχειρήσει και…

... χωρίς καμία αμφιβολία το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, όπως και το να αφήνετε και τα μακαρόνια στο ψυγείο για μέρες. Χρησιμοποιώντας μικρή κατσαρόλα, η θερμοκρασία του νερού μειώνεται σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια. Όταν τελικά το νερό αρχίζει και πάλι να βράζει, τα...

Μπορεί τα μακαρόνια να είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα, αλλά συνεχίζουμε να κάνουμε λάθη που κοστίζουν στη γεύση. Ένα από αυτά είναι και το παρακάτω.

Σίγουρα κάποια φορά το έχετε επιχειρήσει και χωρίς καμία αμφιβολία το αποτέλεσμα δεν ήταν καλό, όπως και το να αφήνετε και τα μακαρόνια στο ψυγείο για μέρες. Χρησιμοποιώντας μικρή κατσαρόλα, η θερμοκρασία του νερού μειώνεται σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια.

Όταν τελικά το νερό αρχίζει και πάλι να βράζει, τα μακαρόνια πλέον έχουν αρχίζει να κολλάνε στον πάτο της κατσαρόλας ή μεταξύ τους. Επίσης απελευθερώνεται περισσότερο άμυλο στο νερό και έτσι τα σπαγγέτι καλύπτονται από κάτι που μοιάζει με κολλώδη ουσία.

μακαρόνια που βράζουν

Μακαρόνια: Αυτά τα ζυμαρικά προστατεύουν από τον καρκίνο

Μακαρόνια: Η περιεκτικότητα των προϊόντων ολικής αλέσεως σε φυτικές ίνες ερευνητικά έχουν αποδειχθεί ότι είναι πηγή μείωσης εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, του προστάτη, και του μαστού.

Επίσης, συνεισφέρουν στην μείωση εμφάνισης καρδιακών προβλημάτων, σακχαρώδη διαβήτη, αλλά έχουν και θετική επίδραση στη μείωση της κακής χοληστερόλης και αρτηριακής πίεσης. Πέρα από τις φυτικές ίνες, η κατανάλωση τροφών ολικής αλέσεως παρέχει στον οργανισμό σύνθετους υδατάνθρακες, βιταμίνες και αντιοξειδωτικές ουσίες που βοηθούν τον οργανισμό και κυρίως το πεπτικό σύστημα στην ομαλή του λειτουργία.

Η αναγνώριση της υψηλής θρεπτικής αξίας των ζυμαρικών είναι αποδεκτή , αφού βρίσκονται στη βάση της Πυραμίδας της Μεσογειακής Διατροφής, γεγονός που συνιστά τη συχνή εβδομαδιαία κατανάλωσή τους. Αυτό οφείλεται στους σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι αποτελούν το καλύτερο καύσιμο του ανθρώπινου οργανισμού, μιας και η αργή διάσπασή τους διατηρεί την ενέργεια στο σώμα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Οι ειδικοί αναφέρουν ότι το 45 με 65% των θερμίδων που καταναλώνουμε πρέπει να προέρχεται από υδατάνθρακες, ιδιαίτερα σύνθετους υδατάνθρακες, όπως τα δημητριακά ολικής αλέσεως, τα όσπρια και τα λαχανικά.

Τα ζυμαρικά προστατεύουν από καρκίνο

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης παρασκευάζονται με λίγο νερό και αλεύρι και διατίθενται σε διάφορα μεγέθη και σχήματα.

Τα ζυμαρικά Ολικής Αλέσεως προσφέρουν όλα τα πολύτιμα συστατικά του φλοιού των σπόρων του σταριού (φυτικές ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ανόργανα άλατα, και πρωτεΐνες). Το υψηλό τους περιεχόμενο σε βιταμίνες της ομάδας Β τονώνει το μεταβολισμό και ενισχύει την πνευματική διαύγεια και μνήμη.
Επίσης είναι πλούσια σε χαλκό και σελήνιο. Ο χαλκός είναι απαραίτητος για το σχηματισμό του συνδετικού ιστού και των κυττάρων του αίματος, καθώς και γιατί προωθεί τη λειτουργία του νευρικού, του ανοσοποιητικού και καρδιαγγειακού συστήματος. Το σελήνιο υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα και τη λειτουργία του θυρεοειδούς αδένα.

Τα ζυμαρικά ολικής άλεσης έχουν μικρή περιεκτικότητα σε νάτριο και χοληστερόλη. Είναι μια καλή πηγή μαγνησίου και μαγγανίου. Το μαγνήσιο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης και την οικοδόμηση ισχυρών και υγιών οστών, ενώ το μαγγάνιο ενισχύει στο μεταβολισμό των υδατανθράκων και των πρωτεϊνών και το σχηματισμό των οστών.

Μειώστε την κόπωση και την αναιμία με την κατανάλωση ζυμαρικών ολικής άλεσης σε καθημερινή βάση, καθώς είναι φυσικά εμπλουτισμένα με σίδηρο.

Συνεπώς, τα ζυμαρικά αποτελούν μια υγιεινή διατροφική επιλογή για κάθε άτομο αφού βοηθά πέρα από την ενίσχυση της απώλειας βάρους και στην ομαλή λειτουργία κάθε οργανισμού.


Το διαβάσαμε εδώ

Διαβάστε περισσότερα... Δείτε και αυτά