Τρικολόρε μπισκοτογλυκό τούρτα με ζαχαρούχο και πραλίνα σοκολάτας – Πανεύκολη συνταγή


    Πανεύκολη και λαχταριστή τρίχρωμη τούρτα με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και πραλίνα σοκολάτας. Διαβάστε τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης παρακάτω, σύμφωνα με τη συνταγή της Σόφης Τσιώπου.Υλικά για τη βάσηΥλικά για τη σοκολατένια κρέμαΥλικά για τη λευκή κρέμαΕκτέλεσηΣε μια φόρμα 26-28 εκ. με τσέρκι ρίχνουμε τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι…


    Πανεύκολη και λαχταριστή τρίχρωμη τούρτα με μπισκότα, ζαχαρούχο γάλα και πραλίνα σοκολάτας. Διαβάστε τα υλικά και τη διαδικασία εκτέλεσης παρακάτω, σύμφωνα με τη συνταγή της Σόφης Τσιώπου.

    Συνταγή για τρικολόρε μπισκοτογλυκό τούρτα

    Υλικά για τη βάση

    • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ (σπασμένα σε κομμάτια)

    Υλικά για τη σοκολατένια κρέμα

    • 4 κούπες των (250 ml) γάλα
    • 1 βιτάμ (250 γρ.)
    • 6-8 κουταλιές σούπας ζάχαρη (ανάλογα με το πόσο γλυκιά τη θέλουμε)
    • 6 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
    • 80 γρ. κουβερτούρα
    • 1 κ.σ. γεμάτη μερέντα


    Τρικολόρε μπισκοτογλυκό τούρτα με ζαχαρούχο και πραλίνα σοκολάτας

    Υλικά για τη λευκή κρέμα

    • 1 κουτί τενεκεδένιο Morfat σαντιγύ (παγωμένο από το ψυγείο)
    • 1 ζαχαρούχο γάλα
    • 1 βανίλια
    • Πραλίνα σοκολάτας για το στόλισμα

    Εκτέλεση

    Σε μια φόρμα 26-28 εκ. με τσέρκι ρίχνουμε τα μπισκότα. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το γάλα και το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Έπειτα, ανοίγουμε την φωτιά, βάζουμε τη ζάχαρη, το βητάμ και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να δέσει η κρέμα. Όταν δέσει, κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα και την πραλίνα σοκολάτας. Στη συνέχεια, αδειάζουμε την καuτή κρέμα πάνω από τα μπισκότα. Σκεπάζουμε με μεμβράνη την επιφάνεια για να μην κάνει «πέτσα» και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει τη βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καμιά ώρα. Χτυπάμε το morfat να φουσκώσει και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα λίγο λίγο χτυπώντας. Ρίχνουμε και τη βανίλια και αδειάζουμε τη λευκή κρέμα πάνω από τη σοκολατένια κρέμα. Το βάζουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3-4 ώρες ή όλη νύχτα. Ξεφορμάρεται πανεύκολα ξεχωρίζοντας τα τοιχώματα γύρω γύρω με ένα μαχαίρι. Τα μπισκότα μαλακώνουν από την κρέμα. Για γαρνίρισμα βάζουμε λιωμένη σοκολάτα και τριμμένα μπισκότα, προαιρετικά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά