Λαχταριστές πατάτες στο τηγάνι: Το κόλπο για τραγανή κρούστα και το μυστικό με το νερό


    Ποιος δεν θέλει να τρώει συνέχεια πατάτες από το τηγάνι; Αυτές οι τηγανιτές «λιχουδιές» μπορούν με ένα κόλπο να γίνουν λαχταριστές με τραγανή κρούστα. Ποιο είναι το μυστικό με το νερό; Οι πατάτες σε οποιαδήποτε μορφή τους είναι αδιαμφησβήτητα το αγαπημένο συνοδευτικό μικρών και μεγάλων. Βραστές, στο φούρνο, τηγανιτές, σε πουρέ, σε σαλάτα -υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να απολαύσει κανείς τις πατάτες κα…


    Ποιος δεν θέλει να τρώει συνέχεια πατάτες από το τηγάνι; Αυτές οι τηγανιτές «λιχουδιές» μπορούν με ένα κόλπο να γίνουν λαχταριστές με τραγανή κρούστα. Ποιο είναι το μυστικό με το νερό;

    Οι πατάτες σε οποιαδήποτε μορφή τους είναι αδιαμφησβήτητα το αγαπημένο συνοδευτικό μικρών και μεγάλων. Βραστές, στο φούρνο, τηγανιτές, σε πουρέ, σε σαλάτα -υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να απολαύσει κανείς τις πατάτες και η ελληνική κουζίνα προσφέρει πληθώρα επιλογών για νόστιμες παραλλαγές.

    Σε αυτή την συνταγή τις φτιάχνουμε στο τηγάνι και το αποτέλεσμα είναι απλά μοναδικό, γιατί εκτός από μελωμένες, έχουν και τραγανή κρούστα. Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο ότι τις βουτάμε στο αλεύρι και στη συνέχεια στο μέλι. Με την ευκαιρία, αν σας αρέσουν λεμονάτες, μπορείτε να δοκιμάσετε τη συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου.

    Το μυστικό για να έχουν τραγανή κρούστα

    Συνήθως αποφεύγουμε τις πατάτες στο τηγάνι γιατί έχουν αρκετές θερμίδες, αλλά καμιά φορά αξίζει να ενδίδουμε σε τόσους νόστιμους πειρασμούς που μας φτιάχνουν την ημέρα. Αυτές οι πατάτες γίνονται λουκούμι που δεν θα σταματάς να τις τρως!

    Υλικά

    • 1 κιλό πατάτες baby
    • 100 γρ αλεύρι γ.ο.χ
    • 2 σκελίδες σκόρδου
    • Χυμό από 1/2 λεμόνι
    • 60 γρ ελαιόλαδο
    • 30 γρ μέλι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Φρέσκια ρίγανη

    Εκτέλεση

    Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες για 12-14 λεπτά (τις ελέγχουμε να μην είναι υπερβολικά μαλακές για να μην διαλυθούν). Τις βάζουμε σε κρύο νερό. Τις κόβουμε μία μία στην μέση και τις βουτάμε μέσα στο αλεύρι. Πολτοποιούμε τις σκελίδες σκόρδου και τις αφήνουμε στην άκρη.

    Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-4 λεπτά. Προσθέτουμε πιπέρι και το σκόρδο. Μαγειρεύουμε για λίγο και προσθέτουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι μαζί με το μέλι.Αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά. Σερβίρουμε στο πιάτο με ξερή και φρέσκια ρίγανη.

    Δείτε το βίντεο για να φτιάξετε τις πατάτες βήμα βήμα:


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά