Παγωτό στο σπίτι με 3 υλικά – Υγιεινό, πεντανόστιμο και δροσιστικό


    Οι ζέστες έπιασαν για τα καλά και η επιθυμία για παγωτό όλο και μεγαλώνει. Για να μην το παρακάνουμε όμως, προτείνουμε να τα φτιάχνουμε στο σπίτι, μόνοι μας, ειδικά όταν έχουμε την ευκολία με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θέλει απλώς τρία υλικά και είναι νόστιμο, υγιεινό και δροσερό.Δείτε επίσης: Πρωτεϊνικό smoothie του 5λεπτου – Σε κρατάει όλη μέραΟι ζέστες έπιασαν για τα καλά και η επ…


    Οι ζέστες έπιασαν για τα καλά και η επιθυμία για παγωτό όλο και μεγαλώνει. Για να μην το παρακάνουμε όμως, προτείνουμε να τα φτιάχνουμε στο σπίτι, μόνοι μας, ειδικά όταν έχουμε την ευκολία με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θέλει απλώς τρία υλικά και είναι νόστιμο, υγιεινό και δροσερό.

    Πώς θα φτιάξεις το παγωτό της Αργυρώς με 3 υλικά

    Υλικά

    • 250 gr μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
    • 350 gr στραγγιστό γιαούρτι
    • 1 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό

    Προετοιμασία

    • Για να φτιάξετε το παγωτό ξυλάκι frozen yogurt blueberry, χρειάζεστε θήκες ατομικού παγωτού.
    • Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μικρά ποτήρια μιας χρήσεως με ξυλάκια για παγωτό.
    • Τα φρούτα που μπορείτε να προσθέσετε είναι μύρτιλα ή αλλιώς blueberry για μωβ χρώμα, φράουλες για ροζ χρώμα, βατόμουρα για κόκκινο χρώμα, μάνγκο για κίτρινο χρώμα.
    • Γενικά, μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα θέλετε καθώς και κομμάτια φρούτων.
    • Τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι κατεψυγμένα για να παγώσουν γρήγορα τα παγωτά στις φόρμες τους.
    • Για πιο έντονο χρώμα στο φρουτένιο παγωτό και πιο έντονη γεύση φρούτου μπορείτε να βράσετε για λίγο τα φρούτα ώστε να συμπυκνωθεί η γεύση τους και η υφή τους να γίνει σαν αραιή μαρμελάδα. Όμως αν βιάζεστε μπορείτε να βάλετε φρέσκα φρούτα.
    • Για να γίνει πιο έντονη η γεύση του φρούτου στα ξυλάκια πρέπει να ζεστάνουμε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι και η γεύση των φρούτων θα είναι πιο έντονη αλλά και το χρώμα του παγωτού θα είναι πιο δυνατό και έντονο.
    • Εννοείται πως μπορείτε να βάλετε τα φρούτα χωρίς να τα ζεστάνετε, απλά να τα αλέσετε στο μπλέντερ αλλά και το χρώμα και η γεύση του φρούτου δεν θα είναι έντονα.

    Δείτε επίσης: Πρωτεϊνικό smoothie του 5λεπτου – Σε κρατάει όλη μέρα

    Εκτέλεση

    Οι ζέστες έπιασαν για τα καλά και η επιθυμία για παγωτό όλο και μεγαλώνει. Για να μην το παρακάνουμε όμως, προτείνουμε να τα φτιάχνουμε στο σπίτι, μόνοι μας, ειδικά όταν έχουμε την ευκολία με την συνταγή της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που θέλει απλώς τρία υλικά και είναι νόστιμο, υγιεινό και δροσερό.

    Πώς θα φτιάξεις το παγωτό της Αργυρώς με 3 υλικά

    Υλικά

    • 250 gr μύρτιλα φρέσκα ή κατεψυγμένα
    • 350 gr στραγγιστό γιαούρτι
    • 1 κ.σ. μέλι ή άλλο γλυκαντικό

    Προετοιμασία

    • Για να φτιάξετε το παγωτό ξυλάκι frozen yogurt blueberry, χρειάζεστε θήκες ατομικού παγωτού.
    • Εναλλακτικά, χρησιμοποιήστε μικρά ποτήρια μιας χρήσεως με ξυλάκια για παγωτό.
    • Τα φρούτα που μπορείτε να προσθέσετε είναι μύρτιλα ή αλλιώς blueberry για μωβ χρώμα, φράουλες για ροζ χρώμα, βατόμουρα για κόκκινο χρώμα, μάνγκο για κίτρινο χρώμα.
    • Γενικά, μπορείτε να βάλετε ότι φρούτα θέλετε καθώς και κομμάτια φρούτων.
    • Τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσετε μπορεί να είναι κατεψυγμένα για να παγώσουν γρήγορα τα παγωτά στις φόρμες τους.
    • Για πιο έντονο χρώμα στο φρουτένιο παγωτό και πιο έντονη γεύση φρούτου μπορείτε να βράσετε για λίγο τα φρούτα ώστε να συμπυκνωθεί η γεύση τους και η υφή τους να γίνει σαν αραιή μαρμελάδα. Όμως αν βιάζεστε μπορείτε να βάλετε φρέσκα φρούτα.
    • Για να γίνει πιο έντονη η γεύση του φρούτου στα ξυλάκια πρέπει να ζεστάνουμε τα φρούτα που θα χρησιμοποιήσουμε. Έτσι και η γεύση των φρούτων θα είναι πιο έντονη αλλά και το χρώμα του παγωτού θα είναι πιο δυνατό και έντονο.
    • Εννοείται πως μπορείτε να βάλετε τα φρούτα χωρίς να τα ζεστάνετε, απλά να τα αλέσετε στο μπλέντερ αλλά και το χρώμα και η γεύση του φρούτου δεν θα είναι έντονα.

    Δείτε επίσης: Πρωτεϊνικό smoothie του 5λεπτου – Σε κρατάει όλη μέρα

    Εκτέλεση

    • Ρίχνουμε τα μύρτιλα σε ένα τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε μέτρια φωτιά.
    • Τα πιέζουμε με κουτάλα ή πιρούνι ώστε να σπάσουν και να αρχίσουν να βγάζουν τους χυμούς τους.
    • Κρατάμε μερικά φρούτα χωρίς να λιώσουν τελείως, απλά τα σπάμε.
    • Ρίχνουμε το μέλι και ανακατεύουμε απαλά. Μόλις τα φρούτα πάρουν έντονο χρώμα, βαθύ μοβ, σε 6-7 λεπτά περίπου, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως.
    • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι με 1-2 κ.σ. νερό ή γάλα, ώστε να αραιώσει τελείως και να γίνει πιο ρευστό (να πέφτει από το κουτάλι).
    • Προσθέτουμε τα κρύα πλέον μύρτιλα στο αραιό γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά. Αν θέλουμε να γίνουν δίχρωμα τα παγωτά, δεν τα ανακατεύουμε πολύ, ίσα να σχηματιστούν μοβ νερά μέσα στο άσπρο γιαούρτι. Αν τα ανακατέψουμε περισσότερο, θα γίνουν τελείως μοβ.
    • Σε αυτήν τη φάση, δοκιμάζουμε το μείγμα για να δούμε αν μας καλύπτει η γλύκα του ή θέλουμε να προσθέσουμε λίγο μέλι ακόμα. Το μοιράζουμε σε θήκες για παγωτό ξυλάκι και αφήνουμε τα παγωτά στην κατάψυξη για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθούν τελείως.
    • Για να ξεφορμάρουμε τα παγωτά, απλά βουτάμε για λίγο τις θήκες σε ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσουν. Απολαμβάνουμε το δροσερό φρουτένιο παγωτό ξυλάκι χωρίς ζάχαρη και τύψεις.
    • Ο γρήγορος τρόπος για να κάνεις παγωτό στιγμής είναι να παγώσεις τα φρούτα που διάλεξες στην κατάψυξη και να τα χτυπήσεις στο μπλέντερ με το γιαούρτι και το μέλι.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά