Ομελέτα φούρνου με λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μια πεντανόστιμη και χορταστική συνταγή με πολλά λαχανικά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Την φτιάχνεις γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο.Δείτε επίσης: Τηγανιτές πατάτες – Όλα τα μυστικά για να σου βγουν τραγανές απέξω και μαλακές μέσαArgiro.gr
Ομελέτα φούρνου με λαχανικά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, μια πεντανόστιμη και χορταστική συνταγή με πολλά λαχανικά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνη. Την φτιάχνεις γρήγορα και χωρίς πολύ κόπο.
Πώς να φτιάξεις την ομελέτα φούρνου
Υλικά
- 3 τεμάχια αυγά
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 1 τεμάχια κρεμμύδι
- 1 τεμάχια πιπεριά κόκκινη
- 5-6 τεμάχια ασπρομανίταρα μεγάλα
- 4 τεμάχια πατάτες
- 1/2 φλ. γάλα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λίγο σχοινόπρασο (προαιρετικά)
- 200 φέτα σε τρίμα
- Λίγη φρυγανιά
Δείτε επίσης: Τηγανιτές πατάτες – Όλα τα μυστικά για να σου βγουν τραγανές απέξω και μαλακές μέσα
Εκτέλεση
- Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Κόβουμε τις πατάτες με ένα μαχαίρι σε μέγεθος μπουκιάς και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με λάδι σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για περίπου 10 λεπτά.
- Όχι όμως να τηγανιστούν και να κάνουν κρούστα, απλά να μελώσουν.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και αφήνουμε για 5 λεπτά να μαραθεί.
- Ρίχνουμε τα μανιτάρια σε φέτες και την πιπεριά.
- Αφήνουμε σε δυνατή φωτιά έτσι ώστε να πιούν τα υγρά τους.
- Λαδώνουμε ένα μικρό ταψί.
- Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και στα πλαϊνά από το ταψί.
- Αδειάζουμε τα λαχανικά στο ταψί.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Προσθέτουμε το τυρί.
- Περιχύνουμε τα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα στη μεσαία σχάρα μέχρι να φουσκώσει και να κάνει σώμα.
- Μην ψήνετε σε δυνατή φωτιά γιατί φουσκώνει άνισα.
- Απολαύστε χορταστική και υγιεινή ομελέτα φούρνου με λαχανικά για πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ