Γιαουρτόπιτα σε χρόνο dt – Πεντανόστιμη και τραγανή


    Τώρα που το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και νόστιμο για σνακ που μπορείτε να τσιμπήσετε όλες τις ώρες, προτείνουμε την γιαουρτόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία χρειάζεται απλώς 5 λεπτά προετοιμασία και είναι πεντανόστιμη!Δείτε επίσης: Αφράτο δροσιστικό γλυκό ψυγείου με φρούτα εποχής και κρέμα έτοιμο σε 10 λεπτάΠηγή: argiro.gr


    Τώρα που το καλοκαίρι είναι πιο κοντά από ποτέ, αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό και νόστιμο για σνακ που μπορείτε να τσιμπήσετε όλες τις ώρες, προτείνουμε την γιαουρτόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου, η οποία χρειάζεται απλώς 5 λεπτά προετοιμασία και είναι πεντανόστιμη!

    Η συνταγή για την γιαουρτόπιτα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

    Υλικά

    • 400 gr στραγγιστό γιαούρτι
    • 200 gr νερό
    • 500 gr φρέσκο γάλα
    • 4 μεγάλα αυγά
    • 200 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    • 50 gr καλαμποκάλευρο
    • 300 gr σκληρή φέτα σε χοντρά τρίμματα
    • 150 gr φρέσκια μυζήθρα σε χοντρά τρίμματα
    • 1 πρέζες μοσχοκάρυδο
    • 2 κ.γ. μάραθο ψιλοκομμένο
    • Λίγο αλάτι
    • Λίγο πιπέρι
    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 2 κ.σ. βούτυρο

    Δείτε επίσης: Αφράτο δροσιστικό γλυκό ψυγείου με φρούτα εποχής και κρέμα έτοιμο σε 10 λεπτά

    Εκτέλεση

    • Αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το βούτυρο ένα ταψί 24 x 32 εκ. και το μεταφέρουμε στη μεσαία σχάρα καλά προθερμασμένου φούρνου, στους 180°C στον αέρα. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κάψει.
    • Παράλληλα, ρίχνουμε στον κάδο του μπλέντερ το γιαούρτι, τα αυγά, το νερό, το μισό γάλα, το μοσχοκάρυδο, το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, λίγο πιπέρι και αλάτι και τα χτυπάμε μερικά δευτερόλεπτα μέχρι να ενωθούν σε ένα ρευστό χωρίς κόμπους χυλό.
    • Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και χτυπάμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα.
    • Βγάζουμε με προσοχή το καuτό ταψί από το φούρνο και αδειάζουμε μέσα το χυλό.
    • Πασπαλίζουμε με το μάραθο και σκορπάμε από πάνω τα τριμμένα τυριά.
    • Επαναφέρουμε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε την πίτα για περίπου 50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά και να σταθεροποιηθεί το κέντρο της. Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα φουσκώσει αρκετά, όπως το σουφλέ.
    • Αφήνουμε τη γιαουρτόπιτα εκτός φούρνου για 15 λεπτά, να πέσει ελαφρώς ο όγκος της, να σφίξει η πίτα και να κρυώσει ελαφρώς, ώστε να μπορούμε να την κόψουμε σε κομμάτια.
    • Τη σερβίρουμε όσο είναι ακόμη ζεστή.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά