Υπέροχη συνταγή: Τραγανή τυρόπιτα σερπαντίνα της Γκόλφως


    Οι τυρόπιτες είναι από τις αγαπημένες επιλογές των παιδιών και όχι μόνο. Σήμερα θα σας δείξουμε πως με φύλλο κρούστας και την εύκολη τεχνική της σερπαντίνας, μπορείτε να φτιάξετε μία τραγανή τυρόπιτα με αφράτη και πλούσια γέμιση για το σχολείο ή για να συνοδεύσετε το μεσημεριάνο σας.ΥλικάΓια τη γέμισηΓια το άλειμμαΕκτέλεσηΑρχικά ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και έτσι όπως είναι σε ρ…


    Οι τυρόπιτες είναι από τις αγαπημένες επιλογές των παιδιών και όχι μόνο. Σήμερα θα σας δείξουμε πως με φύλλο κρούστας και την εύκολη τεχνική της σερπαντίνας, μπορείτε να φτιάξετε μία τραγανή τυρόπιτα με αφράτη και πλούσια γέμιση για το σχολείο ή για να συνοδεύσετε το μεσημεριάνο σας.

    Τυρόπιτα σερπαντίνα της Γκόλφως

    Υλικά

    • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας

    Για τη γέμιση

    • 5 αυγά
    • 400 ml γάλα εβαπορέ
    • 100 ml νερό
    • 230 ml ανθρακούχο νερό
    • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
    • 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό αλάτι
    • 500 γραμμάρια θρυμματισμένη φέτα
    • 300 γραμμάρια γλυκιά μυζήθρα τριμμένη
    • 3 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό

    Για το άλειμμα

    • 1 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο

    Εκτέλεση


    Εκτέλεση για την τυρόπιτα σερπαντίνα της Γκόλφως

    Αρχικά ανοίγουμε τη συσκευασία με τα φύλλα κρούστας και έτσι όπως είναι σε ρολό τα κόβουμε σε ροδέλες για να βγουν σαν σερπαντίνες. Ανοίγουμε τις ροδέλες πολύ καλά, όπως κάνουμε με το κανταΐφι και τις βάζουμε στην άκρη.

    Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με το εβαπορέ γάλα που το έχουμε αραιώσει με το νερό, το ανθρακούχο νερό, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Θρυμματίζουμε την φέτα με τα χέρια και την ανακατεύουμε με την τριμμένη γλυκιά μυζήθρα.

    Παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί, το λαδώνουμε καλά ακόμη και στα τοιχώματα και στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω. Από πάνω πασπαλίζουμε με το ψιλό σιμιγδάλι. Από πάνω στρώνουμε την φέτα και τη μυζήθρα και προσθέτουμε το μισό μείγμα με τα αυγά.

    Προσέχουμε να πάει παντού. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας σαν σερπαντίνες και τα στρώνουμε λίγο με το πιρούνι να είναι ομοιόμορφα. Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα με τα αυγά.

    Αφήνουμε την τυρόπιτα για 1 τέταρτο σκεπασμένη σε θερμοκρασία δωματίου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά περίπου, στους 190-200 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα τον φούρνο.

    Tips για την τυρόπιτα σερπαντίνα της Γκόλφως

    Τα υλικά αντιστοιχούν για μία τυρόπιτα σε μεσαίο ταψί. Μπορούμε να αλείψουμε το ταψί και την πίτα με βούτυρο αντί για ελαιόλαδο. Μπορούμε να πασπαλίσουμε και με σουσάμι.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά