Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας διευκολύνει στο να βρείτε εύκολες συνταγές οι οποίες θα σας κάνουν να “γλύφετε” τα δάχτυλά σας. Έτσι, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο ιδα…
Μια γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο θα σας διευκολύνει στο να βρείτε εύκολες συνταγές οι οποίες θα σας κάνουν να “γλύφετε” τα δάχτυλά σας. Έτσι, αυτή τη φορά αποφασίσαμε να σας προτείνουμε την πιο ιδανική κολοκυθόπιτα με κίτρινο τυρί η οποία είναι ό,τι πρέπει για ένα οικογενειακό τραπέζι.
Αυτή είναι η συνταγή για την τεμπέλικη κολοκυθόπιτα με κίτρινο τυρί
- Υλικά συνταγής
- 2 φλιτζ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φλιτζ. γάλα
- 1 φλιτζ. ελαιόλαδο
- 1 φακελάκι μπέικιν
- 3 κολοκυθάκια μέτριου μεγέθους
- ½ φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος
- ½ κιλό φέτα ή λευκό τυρί
- 4 αυγά
Διαδικασία συνταγής
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τους ρίχνουμε λίγο αλάτι. Χτυπάμε με μίξερ το τα αυγά να αφρατέψουν, προσθέτουμε το λάδι και το γάλα εναλλάξ με το αλεύρι και το μπέικιν.
- Στραγγίζουμε πολύ καλά τα κολοκυθάκια πιεζοντας τα στα χέρια σαν να τα στίβουμε.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τον άνηθο και τη φέτα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί (Νο36) και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για περίπου 75 λεπτά.
- Σερβίρουμε ζεστό.
Σε περίπτωση που θέλετε και γλυκό τότε σας έχουμε την λύση!
Σε περίπτωση που έχετε σκεφτεί να μαγειρέψετε ένα γλυκό για κάποιο οικογενειακό τραπέζι εμείς σας έχουμε και πάλι την λύση μιας και βρήκαμε τον πιο top κορμό λεμονιού από την Βέφα Αλεξιάδου.
Πιο συγκεκριμένα, θα σας κάνει να ξεχάσετε ό,τι ξέρατε μέχρι στιγμής καθώς η συνταγή είναι αρκετά εύκολη ενώ από την άλλη τα υλικά είναι λίγα, απλά αλλά και καθόλου ακριβά. Μάλιστα, σε περίπτωση που σας έχει περισσέψει λεμόνι, μπορείτε επίσης να ετοιμάσετε ένα εύκολο τσίζκεϊκ.
Υλικά
Για το παντεσπάνι
- Φαρίνα 200 γρ κοσκινισμένο
- Ζάχαρη 250 γρ
- Αυγά 4 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
- Μπέικιν πάουντερ 1 κουταλάκι γλυκού
- Λεμόνια 1 τεμ ξύσμα και χυμό
- Νερό 1 φλιτζάνι καφέ χλιαρό
- Αλάτι λίγο
Για την κρέμα λεμονιού
- Ζάχαρη 250 γρ
- Βούτυρο 100 γρ
- Νισεστέ 3 κουταλιές σούπας
- Αυγά 2 τεμ σε θερμοκρασία δωματίου
- Λεμόνια 2 τεμ ζουμερά χυμό και ξύσμα
- Κρέμα γάλακτος 250 ml κρύα
- Άχνη ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας
Για το σιρόπι
- Νερό 100 ml
- Λικέρ λεμονιού 4 κουταλιές σούπας
- Λεμόνι το ξύσμα από 1/2
Οδηγίες
Για το παντεσπάνι: Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, χτυπάμε σε ένα μπολ τα ασπράδια και το λίγο αλάτι με το μίξερ, μέχρι να γίνει η μαρέγκα. Σε άλλο μπολ χτυπάμε με το μίξερ τους κρόκους με την ζάχαρη, μέχρι να γίνει σαν κρέμα και μετά ρίχνουμε το ξύσμα από το λεμόνι ,τον χυμό, το μισό νερό στην αρχή και συνεχίζουμε το χτύπημα καλά. Προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένα, ανακατεύουμε κι ενσωματώνουμε την μαρέγκα που ετοιμάσαμε. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα από κάτω προς τα πάνω.
Αδειάζουμε το μείγμα μας σε ταψί που βάλαμε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 – 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσει (με μια οδοντογλυφίδα δοκιμάζουμε να το τρυπήσουμε κι αν βγει καθαρή είναι έτοιμο). Μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο το τυλίγουμε μαζί με την λαδόκολλα σε ρόλο και το αφήνουμε στην άκρη.
Για την κρέμα λεμονιού: Τρίβουμε στον τρίφτη τα λεμόνια για να πάρουμε το ξύσμα και τα στύβουμε. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τον χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια,την ζάχαρη, τον νισεστέ κι ανακατεύουμε λίγο. Προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα και τέλος προσθέτουμε το βούτυρο.
Μόλις λιώσει κατεβάζουμε από την φωτιά κι αφήνουμε να κρυώσει και να δέσει η κρέμα. Χτυπάμε με το μίξερ την κρύα κρέμα γάλακτος σε δυνατή ταχύτητα προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη, μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις κρυώσει η κρέμα προσθέτουμε το 1/4 από την σαντιγί μέσα στην κρέμα κι ανακατεύουμε καλά.Την υπόλοιπη σαντιγί την κρατάμε για να καλύψουμε τον κορμό μας.
Για το σιρόπι: Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα ποτήρι κι ανακατεύουμε.
Συναρμολόγηση: Ξεδιπλώνουμε το ρολό μας, το σιροπιάζουμε καλά κι απλώνουμε την κρέμα. Ξαναδιπλώνουμε σε ρολό προσεκτικά χωρίς την λαδόκολλα και καλύπτουμε με την σαντιγί που κρατήσαμε. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 -3 ώρες κι είναι έτοιμος ο κορμός να τον σερβίρουμε. Προαιρετικά μπορούμε να διακοσμήσουμε από πάνω με ξύσμα λεμονιού και αμύγδαλο φιλέ.
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Μηλόπιτα σε φορμάκια από την Βέφα Αλεξιάδου – Κανέλα και λεμόνι κάνουν την διαφορά
Ρεβυθάδα με λεμόνι και σκόρδο από την Βέφα Αλεξιάδου – Για τις ημέρες της νηστείας
Δείτε και αυτά