Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε το ωραιότερο cheesecake που θα δοκιμάσετε ποτέ. Έχει μπισκότα γεμιστά, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι κροκάν. Η κάθε μπουκιά είναι σκέτη κόλαση, όπως και αυτού του παγωτό …
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έφτιαξε το ωραιότερο cheesecake που θα δοκιμάσετε ποτέ. Έχει μπισκότα γεμιστά, σοκολάτα γάλακτος και φιστίκι κροκάν. Η κάθε μπουκιά είναι σκέτη κόλαση, όπως και αυτού του παγωτό με καραμελωμένη μπανάνα.
Έτσι θα φτιάξει το cheesecake σοκολάτα
Υλικά
Για τη βάση
- 2 συσκ. (2×158 γραμ.) μπισκότα γεμιστά
- 120 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 50 γρ. φουντούκι η φιστίκι κροκάν
Για τη γέμιση
- 400 γρ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 700 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
- 200 γρ. τραγγιστό γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
- 150 γρ. ζάχαρη
- 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
- 2 βανίλιες
- 1/2 συσκ. γεμιστά μπισκότα
Για τη ganache
- 150 γρ. σοκολάτα 60%
- 125 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
- 2 κ.σ. ρούμι
- 1 κ.σ. μέλι
Για τη βάση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 160ºC.
- Βουτυρώνουμε μια φόρμα 25 εκ.
- Αν θέλουμε ντύνουμε εξωτερικά την φόρμα με αλουμινόχαρτο για να μην τρέξει βούτυρο στο ψήσιμο.
- Θρυμματίζουμε τα μπισκότα.
- Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και τα ανακατεύουμε να βραχούν.
- Τα στρώνουμε στη φόρμα και ανασηκώνουμε τα πλαϊνά σαν τάρτα.
- Πατάμε τη βάση μπισκότου με ένα ποτήρι ή με ένα κουτάλι.
- Πασπαλίζουμε με το θρυμματισμένο κροκάν.
- Ψήνουμε για 10′-12′ .
- Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Για το μείγμα του τσιζκέικ
- Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν μαρί κι αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα και με μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε να μαλακώσει και να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε την ζάχαρη κι ανακατεύουμε.
- Ένα ένα προσθέτουμε τα αβγά, την βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα.
- Ανακατεύουμε καλά με σπάτουλα.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Τέλος, προσθέτουμε τα μπισκότα ολόκληρα ή σπασμένα.
- Αδειάζουμε στην ψημένη βάση και ισιώνουμε την επιφάνεια.
- Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Μυστικό
- Το κέντρο του θα έχει κάνει κρούστα αλλά θα πρέπει να είναι τρεμουλιαστό.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, περνάμε ένα μαχαίρι γύρω γύρω ώστε να ξεκολλήσει από τα πλαϊνά, γιατί όταν θα κρυώσει υπάρχει το ενδεχόμενο να σκάσει στην επιφάνεια.
- Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει.
- Το καλύπτουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε για μερικές ώρες στο ψυγείο.
- Καλύπτουμε με την ganache περιχύνοντας το cheesecake στο κέντρο.
- Αφήνουμε να τρέξει η ganache στα πλάγια.
Για τη γκανάζ
- Βάζουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα σε μπολ.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα.
- Περιχύνουμε την σοκολάτα.
- Αφήνουμε να σταθεί για 1′-2′.
- Αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα να ομογενοποιηθεί.
- Τέλος προσθέτουμε το ρούμι και το μέλι.
- Ανακατεύουμε.
- Περιχύνουμε το γλυκό.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
- Κόβουμε με μαχαίρι που έχουμε βουτήξει σε ζεστό νερό.
Πηγή: argiro.gr
Αν σας αρέσουν οι μπαμπάνες τέλειο είναι και αυτό το γλυκό ψυγείου
Μετά το μαμαδίστικο φαγητό, σας έχουμε μια ακόμη συνταγή για το καλοκαίρι, η οποία είναι αγαπημένη για μικρούς και μεγάλους. Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου λοιπόν μας δίνει τα υλικά για ένα πεντανόστιμο μπισκοτογλυκό με σοκολάτα και μπανάνες.
Υλικά
- 1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
- 1 ½ φλ. κρύο γάλα
- 3 κ.σ. φυστικοβούτυρο
- 250 γρ. κρέμα γάλακτος 35% χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
- 1 συσκ. μπισκότα πτι μπερ
- 3-4 μπανάνες ώριμες
Για την επικάλυψη
- 60 γρ. κουβερτούρα
- 2 φλ. άχνη ζάχαρη
- 2 κ.σ. μαλακό βούτυρο ή μαργαρίνη
- Λίγες σταγόνες υγρή βανίλια
- 2 κ.σ. γάλα
- 3 κ.σ. πραλίνα σοκολάτας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε πρώτα σε ένα μπολ την κρέμα στιγμής με το κρύο γάλα για 2 λεπτά με μίξερ χειρός.
- Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο.
- Αφήνουμε για 5′ να σταθεί η κρέμα στιγμής και προσθέτουμε τη χτυπημένη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
- Απαλά αναδιπλώνουμε το μίγμα.
- Σε τετράγωνο ταψάκι στρώνουμε μια σειρά πτι μπερ να καλυφθεί όλη η βάση του ταψιού.
- Απλώνουμε σε στρώση τη μισή κρέμα.
- Καλύπτουμε με μια στρώση φέτες μπανάνας.
- Κάνουμε ακόμα μια στρώση με μπισκότα.
- Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και τις υπόλοιπες μπανάνες.
- Τέλος, καλύπτουμε με μια στρώση πτι μπερ και απλώνουμε όλη την επικάλυψη σοκολάτας.
- Γαγώνουμε για 4-5 ώρες ή μια νύχτα.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
- Λιώνουμε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και αφήνουμε να κρυώσει.
- Όσο ακόμα η σοκολάτα είναι ρευστή, προσθέτουμε την άχνη, το βούτυρο, τη βανίλια, το γάλα και την πραλίνα.
- Τα χτυπάμε με μίξερ ώστε να ομογενοποιηθούν.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:
Σκέτη απόλαυση το γιαουρτογλυκό ψυγείου με ζελέ ανανά από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Πεντανόστιμη και χωρίς πολλές θερμίδες – Πανεύκολη κερασόπιτα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Δείτε και αυτά