Αν υπάρχει ένα πιάτο που ενώνει γεύσεις, παραδόσεις και ανθρώπους γύρω από το ίδιο τραπέζι, αυτή είναι η μακαρονάδα του γάμου της Ρόδου. Ένα πιάτο με βαθιές ρίζες στην τοπική κουλτούρα, που δεν λείπει ποτέ από τις πιο χαρμόσυνες στιγμές των νησιωτών. Πλούσια, αρωματική και απόλυτα συμβολική, η μακαρονάδα αυτή δεν είναι απλώς φαγητό – είναι τελετουργία. Δείτε επίσης: Η γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς …
Αν υπάρχει ένα πιάτο που ενώνει γεύσεις, παραδόσεις και ανθρώπους γύρω από το ίδιο τραπέζι, αυτή είναι η μακαρονάδα του γάμου της Ρόδου. Ένα πιάτο με βαθιές ρίζες στην τοπική κουλτούρα, που δεν λείπει ποτέ από τις πιο χαρμόσυνες στιγμές των νησιωτών.
Πλούσια, αρωματική και απόλυτα συμβολική, η μακαρονάδα αυτή δεν είναι απλώς φαγητό – είναι τελετουργία.
Τα υλικά που θα χρειαστείς για την μακαρονάδα
- 1.200 gr κιμά (1 φορά περασμένο στην μηχανή αλέσεως)
- 1/4 φλ. ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελ. σκόρδο
- 1 κούπα χυμό ντομάτας
- 2 κούπες ψιλοκομμένη ντομάτα
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 1 κ.σ. κύμινο
- 1 δαφνόφυλλο
- 1 ξύλο κανέλας
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 2 γαρύφαλλα
- Αλάτι Πιπέρι
- 2 φλ.ζεστό νερό
- Μακαρόνια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Δείτε επίσης: Η γαριδομακαρονάδα της Αργυρώς με κατεψυγμένες γαρίδες – Πώς να την φτιάξετε σε 20 λεπτά
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε τον κιμά μέχρι να πιει όλα τα υγρά του.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον χυμό ντομάτα την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον πελτέ.
- Προσθέτουμε κύμινο, αλάτι, πιπέρι και τα μπαχαρικά.
- Σε χαμηλή φωτιά μαγειρεύουμε τη σάλτσα για 40 λεπτά. Σχεδόν μέχρι να στεγνώσει η κατσαρόλα.
- Τέλος προσθέτουμε το νερό, δυναμώνουμε την ένταση της εστίας σε μέτρια και βράζουμε για 15λεπτά μέχρι να μελώσει η σάλτσα Πασταχιούτα.
- Σερβίρουμε με ζυμαρικά επιλογής.
Πηγή: Argiro.gr