Αυτό το γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει εναλλασσόμενες στρώσεις από μπισκότα λεμόνι με πλούσια, βελούδινη κρέμα λάιμ και θα γίνει το αγαπημένο σας!Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου – Ρίξτε τα 2 υλικά σε ένα μπολ, βάλτε το στο ψυγείο και έτοιμοArgiro.gr
Αυτό το γλυκό ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει εναλλασσόμενες στρώσεις από μπισκότα λεμόνι με πλούσια, βελούδινη κρέμα λάιμ και θα γίνει το αγαπημένο σας!
Πώς να φτιάξετε το γλυκό ψυγείου με λάιμ
Υλικά
- 130 ml χυμό λάιμ
- Ξύσμα από 2 λάιμ + λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
- 600 γρ. εβαπορέ γάλα
- 600 γρ. ζαχαρούχο γάλα
- 2 συσκ. μεγάλες γεμιστά μπισκότα λεμονιού
- Σαντιγί για το σερβίρισμα
- Φέτες λάιμ για το σερβίρισμα
Δείτε επίσης: Το πιο γρήγορο γλυκό ψυγείου – Ρίξτε τα 2 υλικά σε ένα μπολ, βάλτε το στο ψυγείο και έτοιμο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στον κάδο του μπλέντερ το γάλα (ζαχαρούχο και εβαπορέ), το ξύσμα και το χυμό λάιμ για 1 λεπτό μέχρι να αποκτήσουμε μια παχύρρευστη κρέμα.
- Ρίχνουμε δύο κουταλιές κρέμα λάιμ σε ένα πυρίμαχο σκεύος 24 x 24 εκ. και κάνουμε από πάνω μία στρώση με γεμιστά μπισκότα λεμονιού.
- Σπάμε μερικά μπισκότα και καλύπτουμε τα κενά της βάσης.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις κρέμας και γεμιστών μπισκότων άλλες δύο φορές και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη κρέμα.
- Συνολικά έχουμε τρεις στρώσεις μπισκότου και τέσσερις στρώσεις κρέμας.
- Σκεπάζουμε το γλυκό με μεμβράνη και το παγώνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, να σταθεροποιηθεί ώστε να κόβεται σε κομμάτια.
- Το γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί, ξύσμα και φέτες λάιμ και το σερβίρουμε πάντα παγωμένο.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ