
Το πιο νόστιμο νηστίσιμο αλάδωτο και άκρως γευστικό γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για εναλλακτικό τιραμισού.
Για το σιρόπιΓια την βάσηΓια την κρέμαΓια το πασπάλισμα
Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστή τάρτα σοκολάτας-καραμέλας με 4 μόνο υλικά! Ό,τι πρέπει για να γλυκάνετε τους αγαπημένους σας! Με την ευκαιρίαα, δέιτε την πιο απλή…
Το πιο νόστιμο νηστίσιμο αλάδωτο και άκρως γευστικό γλυκό ψυγείου είναι έτοιμο να το απολαύσουν μικροί και μεγάλοι!! Με την ευκαιρία, δείτε την συνταγή για εναλλακτικό τιραμισού.
Για το σιρόπι
- 500 γρ νερό
- 500 γρ ζάχαρη
- 1 στικ κανέλας
Για την βάση
- 500 γρ χοντρό σιμιγδάλι
- 200 γρ ζάχαρη
- 1/2 κτγ μαστίχα
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 450 γρ γάλα αμυγδάλου
Για την κρέμα
- 1200 γρ γάλα αμυγδάλου
- 120 γρ κορν φλάουρ
- 2 βανιλίνες
- 250 γρ ζάχαρη
Για το πασπάλισμα
- Κανέλα
- Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό , την ζάχαρη , το στικ κανέλας και βράζουμε για 1 λεπτό.
- Αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
- Σε ένα πολυκόφτη ρίχνουμε την ζάχαρη , την μαστίχα ,το μπεικεν και θρυμματίζουμε πολύ καλά.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα αμυγδάλου το θρυμματισμένο μείγμα και το χοντρό σιμιγδάλι.
- Ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα σε ένα ταψάκι 40χ27 εκατοστά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30-35 λεπτά στους 180 c.
- Μόλις το βγάλουμε το σιροπιάζουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου , την ζάχαρη , το κορν φλάουρ και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει.
- Προσθέτουμε τις βανίλιες ανακατεύουμε και το ρίχνουμε μέσα στο ταψί.
- Καλύπτουμε με μια λαδόκολλα να εφάπτει πάνω στην κρέμα και αφού το αφήσουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
- Κόβουμε σε κομμάτι και πασπαλίζουμε με κανέλα.
Σοκολατένια «έκπληξη»: Γλυκό ψυγείου με βάση τάρτας και πλούσια σοκολατένια κρέμα με ζαχαρούχο γάλα, κουβερτούρα και 2 ακόμα υλικά
Η απόλυτη συνταγή για λαχταριστή τάρτα σοκολάτας-καραμέλας με 4 μόνο υλικά! Ό,τι πρέπει για να γλυκάνετε τους αγαπημένους σας! Με την ευκαιρίαα, δέιτε την πιο απλή συνταγή για κορμό σοκολάτας.
- 1 φύλλο κουρού
- 1 ζαχαρούχο γάλα (για την καραμέλα)
Για την επικάλυψη σοκολάτας:
- 300gr. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
- 300gr. σοκολάτα κουβερτούρα
- Απλώνουμε την ζύμη κουρού σε μια ταρτιέρα 28 εκ. Πατάμε καλά με τα δάχτυλα μας για να εφαρμόσει η ζύμη στο σκεύος. Βάζουμε ένα κομμάτι μεμβράνη να καλύψει τη τάρτα και τοποθετούμε από πάνω ένα βάρος, πχ φασόλια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά, στη συνέχεια αφαιρούμε την μεμβράνη και ψήνουμε αλλά 5 λεπτά στους 180 βαθμούς.
- Για την καραμέλα: Βράζουμε ένα ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες και αφαιρούμε από τη φωτιά. Μόλις κρυώσει και σφίξει λίγο η καραμέλα, την προσθέτουμε στην ψημένη βάση τάρτας και βάζουμε στο ψυγείο για 30’.
- Για τη σοκολάτα: Βάζουμε την κρέμα σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά. Μόλις πάρει μία βράση, αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα την κουβερτούρα. Καλό είναι να έχουμε κόψει την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια, ώστε να λιώσει πιο εύκολα.
- Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά και την προσθέτουμε στην τάρτα. Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο μέχρι να «δέσει».










