Οι πίτες είναι ιδανικές για το γιορτινό τραπέζι, καθώς κόβονται και σερβίρονται εύκολα. Σας έχουμε την πιο νόστιμη και τραγανή τυρόπιτα στεφάνι σε φόρμα του κέικ με φύλλο κρούστας, φέτα και κεφαλοτύρι.ΥλικάΓια τη γέμισηΓια το άλειμμαΥλικάΑρχικά παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ και την λαδώνουμε παντού με το καλαμποκέλαιο. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Σε ένα μ…
Οι πίτες είναι ιδανικές για το γιορτινό τραπέζι, καθώς κόβονται και σερβίρονται εύκολα. Σας έχουμε την πιο νόστιμη και τραγανή τυρόπιτα στεφάνι σε φόρμα του κέικ με φύλλο κρούστας, φέτα και κεφαλοτύρι.
Τραγανή τυρόπιτα με φύλλο κρούστας σε φόρμα του κέικ
Υλικά
- 1 συσκευασία φύλλο κρούστας
- 1-2 σφηνάκια καλαμποκέλαιο
Για τη γέμιση
- περίπου 200 γραμμάρια φέτα
- περίπου 150 γραμμάρια κεφαλοτύρι
- περίπου 150 γραμμάρια γκούντα
- πιπέρι κατά βούληση
Για το άλειμμα
- 3 αυγά
- 100 ml καλαμποκέλαιο
- 330 ml σόδα αναψυκτικό
Υλικά
Αρχικά παίρνουμε μία στρογγυλή φόρμα του κέικ και την λαδώνουμε παντού με το καλαμποκέλαιο. Στη συνέχεια ανοίγουμε τα φύλλα κρούστας στον πάγκο εργασίας. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την θρυμματισμένη φέτα, το τριμμένο κεφαλοτύρι, το τριμμένο γκούντα και το πιπέρι.
Παίρνουμε το πρώτο φύλλο και το πασπαλίζουμε με μία χούφτα από τα τριμμένα τυριά. Σουρώνουμε το φύλλο σαν βεντάλια και το τοποθετούμε στην φόρμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα φύλλα και η γέμιση, βάζοντας τις βεντάλιες μας πότε εδώ και πότε εκεί στη φόρμα.
Διαβάστε επίσης
Έπειτα σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το καλαμποκέλαιο και την σόδα. Κάνουμε μερικές χαρακιές με το μαχαίρι στη πίτα και την περιλούζουμε με το μείγμα των αυγών. Την αφήνουμε για λίγο να σταθεί και έπειτα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα.
Δείτε και αυτά