Σοκολατένιο γλυκό ψυγείου με αφράτη κρέμα και καρύδια


Η ένα τρομερό γλυκό ψυγείου! Μια λαχταριστή συνταγή για να γίνεται το επίκεντρο στο τραπέζι κερνώντας όλους μια υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας! Αν σας αρέσουν τα γλυκά ψυγείου δοκιμάσ…


Η ένα τρομερό γλυκό ψυγείου! Μια λαχταριστή συνταγή για να γίνεται το επίκεντρο στο τραπέζι κερνώντας όλους μια υπέροχη καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας! Αν σας αρέσουν τα γλυκά ψυγείου δοκιμάστε και το δροσιστικό ψυγείου φράουλα!

Για την καρυδόπιτα θα χρειαστείτε

  • 6 ‏αυγά
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ‏φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλιτζ. τσαγιού ‏καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ. ‏κανέλα
  • 1/4 κ.γ. ‏γαρύφαλο
  • 1 1/2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏νερό
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ‏ζάχαρη
  • 1 κ.γ. ‏χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ. ‏κονιάκ

Για την κρέμα θα χρειαστείτε

  • 2 φακελάκια ‏ανθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
  • 1 κούπα ‏ζάχαρη
  • 1 λίτρο ‏γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας θα χρειαστείτε

  • 200 γρ. ‏κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 200 γρ. ‏κρέμα γάλακτος
  • 30-50 γρ. ‏μέλι
  • Λίγο ‏κονιάκ (προαιρετικά)

 γλυκό ψυγείου με κρέμα

Εκτέλεση

  • Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, την ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού.
  • Αποσύρετε από την φωτιά, προσθέτετε το κονιάκ και αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
  • Χτυπάτε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν και τα ρίχνετε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
  • Ρίχνετε τα καρύδια και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33×28 εκ περίπου) και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζετε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το όποιο πρέπει να βγει στεγνό).
  • Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνετε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
  • Σε ένα μπολ βάζετε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύετε καλά.
  • Βάζετε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτετε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου και σε μέτρια φωτιά ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να πήξει.
  • Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνετε πάνω από την καρυδόπιτα.
  • Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνετε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα
  • Προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε καλά μέχρι να έχετε ένα ομογενοποιημένο μέιγμα.
  • Αφήνετε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνετε με αυτό το γλυκό.


Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά