Η περίοδος της νηστείας τελείωσε και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να απολαύσουμε αρτήσιμες, νόστιμες λιχουδίες. Τι καλύτερο να δοκιμάσουμε μία εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για καριόκες με γκρανόλα;Απολαύστε ένα νόστιμο γλυκό σνακ ή κέρασμα που συνδυάζει την κλασική γεύση της καριόκας με την λαχταριστή υφή της γκρανόλας! Με την ευκαιρία, εάν περίσσεψε αρνί από το Πάσχα, υπάρχει μία πιο γρήγορη κ…
Η περίοδος της νηστείας τελείωσε και αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να απολαύσουμε αρτήσιμες, νόστιμες λιχουδίες. Τι καλύτερο να δοκιμάσουμε μία εύκολη συνταγή του Άκη Πετρετζίκη για καριόκες με γκρανόλα;
Απολαύστε ένα νόστιμο γλυκό σνακ ή κέρασμα που συνδυάζει την κλασική γεύση της καριόκας με την λαχταριστή υφή της γκρανόλας! Με την ευκαιρία, εάν περίσσεψε αρνί από το Πάσχα, υπάρχει μία πιο γρήγορη και νόστιμη συνταγή για να μην το πετάξετε.
Νόστιμη γλυκιά συνταγή
Συστατικά
- 350 γρ. γκρανόλα, με αμυγδαλοβούτυρο
- 100 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. μέλι
- 150 γρ. νερό
- 2 κ.σ. κακάο
- 2 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. κονιάκ
- 100 γρ. καρύδια
Για τη σύνθεση
- 300 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
Εκτέλεση
- Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και αφήνουμε στην άκρη.
- Τοποθετούμε ένα κατσαρολάκι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μέλι με το νερό, και αφήνουμε για 3 λεπτά να πάρει βράση και να ζεσταθεί.
- Προσθέτουμε την κουβερτούρα και το κακάο, αφήνουμε λίγα δευτερόλεπτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να λιώσουν και αφήνουμε στην άκρη.
- Ρίχνουμε στον πολυκόφτη τη μισή γκρανόλα, χτυπάμε μέχρι να γίνει σκόνη και τη ρίχνουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε την υπόλοιπη γκρανόλα, την κανέλα και το κονιάκ.
- Σπάμε με τα χέρια μας τα καρύδια μέσα στο μπολ και προσθέτουμε το μείγμα από το κατσαρολάκι.
- Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. (Ιδανικά αφήνουμε για 5 λεπτά στην άκρη να δέσουν τα υλικά.)
- Τοποθετούμε ένα κομμάτι λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και ρίχνουμε το μείγμα στο κέντρο κατά μήκος.
- Τυλίγουμε σε ρολό με τη βοήθεια της λαδόκολλας φροντίζοντας να μην είναι τελείως κυλινδρικό ώστε οι φέτες που θα κόψουμε στη συνέχεια να έχουν το σχήμα της καριόκας.
- Τυλίγουμε το ρολό με διάφανη μεμβράνη, κλείνουμε τις άκρες σαν καραμέλα και μεταφέρουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Στρώνουμε μια λαδόκολλα ή διάφανη μεμβράνη στον πάγκο εργασίας και αφήνουμε στην άκρη.
- Βγάζουμε από την κατάψυξη και κόβουμε το ρολό σε 14-16 φέτες πάχους 1 εκ. ώστε να δημιουργήσουμε τις καριόκες.
- Βουτάμε μία-μία τις καριόκες στο μπολ με τη λιωμένη κουβερτούρα με τη βοήθεια ενός πιρουνιού φροντίζοντας να καλυφθούν εντελώς, αφήνουμε να στραγγίξει η περιττή κουβερτούρα και τις τοποθετούμε στη λαδόκολλα.
- Αφήνουμε για 5-10 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθεί η κουβερτούρα και σερβίρουμε.