Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κανταΐφι και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ…
Φτιάξτε λαχταριστή τυρόπιτα σουφλέ με φύλλο κανταΐφι και λίγα ακόμα υλικά. Πρόκειται για μια εύκολη συνταγή που σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει. Ωστόσο, αν δε θέλετε πίτα, δείτε εδώ μια συνταγή για σουφλέ με ψωμί του τοστ.
- 1 πακέτο φύλλο κανταΐφι
- 8 αυγά (τα 2 για τη γέμιση)
- 1 λίτρο φρέσκο γάλα σε θερμοκρασία δωματίου
- 300 γραμ. ανθότυρο τριμμένο
- 300 γραμ. φέτα τριμμένη
- 300 γραμ. κεφαλογραβιέρα ή πεκορίνο τριμμένο
- 300 γραμ. κασέρι τριμμένο
- 300 γραμ. μοτσαρέλα
- 1 φλ. του καφέ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 2 κ.σ. βούτυρο γάλακτος λιωμένο
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Για την τυρόπιτα με κανταΐφι, τρίβουμε πρώτα όλα τα τυριά σε χοντρό τρίφτη μέσα σε μπασίνα (μεγάλο μπολ).
- Προσθέτουμε τα 2 από τα 8 αυγά χτυπημένα, το ελαιόλαδο και το πιπέρι. Τα ανακατεύουμε με κουτάλι καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο, μακρόστενο πυράντοχο σκεύος και το πασπαλίζουμε με φρυγανιά τριμμένη.
- Χωρίζουμε το φύλλο κανταΐφι σε δύο ίσα μέρη. Στρώνουμε το μισό κανταΐφι (το ανοίγουμε με τα δάχτυλα) στο πυράντοχο σκεύος και αδειάζουμε τη γέμιση. Από πάνω σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι, αφού το ανοίξουμε με τα δάχτυλα, να αφρατέψει. Κόβουμε με μαχαίρι σε κομμάτια.
- Χτυπάμε σε μπολ τα υπόλοιπα 6 αυγά με το γάλα και περιχύνουμε το κανταΐφι. Αφήνουμε το σκεύος με την πίτα για 1 ώρα σε θερμοκρασία δωματίου να ρουφήξει τα υγρά και να φουσκώσει το κανταΐφι. Περιχύνουμε έπειτα με το λιωμένο βούτυρο. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250οC, στον αέρα.
- Όταν τοποθετήσουμε την τυρόπιτα στο φούρνο, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180οC και ψήνουμε για 50΄, ώσπου να ροδίσει καλά.
Πηγή: cookpad.com
Τυρόπιτα: Η εύκολη πίτα, χωρίς φύλλο και μόλις 4 υλικά που γίνεται στη στιγμή
- Αυγά
- Γιαούρτι
- Φέτα
- Φαρίνα
- Μεγάλο στρογγυλό ταψί
- Χτυπάμε 5 αυγά με το σύρμα
- Στη συνέχεια, προσθέτουμε ένα κεσεδάκι γιαούρτι (σ.σ. για παράδειγμα ένα πρόβειο γιαουρτάκι 300 γραμμαρίων).
- Ανακατεύουμε καλά, τα υλικά μας.
- Προσθέτουμε σε ποσότητα τα τρία από τα τέσσερα κομμάτια ενός κιλού φέτας θρυμματισμένης, με το χέρι. Δηλαδή, περίπου 750 γραμμάρια.
- Ρίχνουμε και μία φαρίνα. Αυτή μπορεί να είναι πεντακοσίων γραμμαρίων ή μισού κιλού.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα των υλικών.
- Στη συνέχεια αδειάζουμε, τα υλικά μας, σε καλά λαδωμένο ταψί.
- Ψήνουμε τη συνταγή μας στους 180 βαθμούς Κελσίου.
- Το ψήσιμο της τυρόπιτάς μας θα πρέπει να διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο, καθώς εξαρτάται από το πόσο δυνατός είναι ο φούρνος σας.
- Αν μας καλύπτει η φέτα δεν χρειάζεται να βάλουμε αλάτι.
- Προσοχή: Σε περίπτωση που επιθυμούμε να βάλουμε την τυρόπιτά μας σε μικρότερο ταψί, υπολογίζουμε λιγότερα υλικά. Σκοπός δεν είναι άλλος από το να παραμείνει λεπτή, η πίτα μας.