Θέλεις στο πασχαλινό τραπέζι εκτός από την κλασική ντοματοσαλάτα ή πράσινη, να προσθέσεις ακόμα μια; Οι ψητές πιπεριές με ελάχιστες θερμίδες, θα γίνει η αγαπημένη σου αλλά και των καλεσμένων σου.Δείτε επίσης: Η πιο υγιεινή και χορταστική σαλάτα με ψητά λαχανικάargiro.gr
Θέλεις στο πασχαλινό τραπέζι εκτός από την κλασική ντοματοσαλάτα ή πράσινη, να προσθέσεις ακόμα μια; Οι ψητές πιπεριές με ελάχιστες θερμίδες, θα γίνει η αγαπημένη σου αλλά και των καλεσμένων σου.
Η συνταγή για τις ψητές πιπεριές
Υλικά
- 6 πιπεριές Φλωρίνης
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 3 κ.σ. βαλσαμικό ξίδι
- 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- αλάτι
- πιπέρι
Δείτε επίσης: Η πιο υγιεινή και χορταστική σαλάτα με ψητά λαχανικά
Εκτέλεση
- Βάζουμε πρώτα τις πιπεριές ολόκληρες στο φούρνο και τις ψήνουμε στους 200 βαθμούς C μέχρι να εμφανίσουν φουσκάλες στη φλούδα και να αρχίσει να μαυρίζει.
- Τις βγάζουμε σε μπολ και το σκεπάζουμε καλά.
- Τις αφήνουμε για 10΄ να ιδρώσουν (έτσι ξεφλουδίζονται πολύ εύκολα).
- Τις ξεφλουδίζουμε, τις κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το κοτσάνι, τους σπόρους και τις ίνες τους και τις κόβουμε σε λωρίδες για τις ψητές πιπεριές Φλωρίνης σαλάτα.
- Βάζουμε τις πιπεριές σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Ανακατεύουμε και τις σερβίρουμε σαν σαλάτα ή πάνω σε φρυγανισμένο ψωμί.