Ποιός Έλληνας δεν αγαπά τα κεφτεδάκια; Ειδικά όταν είναι αφράτα και ζουμερά; Ποιό είναι το μυστικό όμως για να πετύχουμε τη τέλεια συνταγή; Το ούζο κρύβεται πίσω από τα αφράτα, μυρωδάτα κεφτεδάκια. Γι…
Ποιός Έλληνας δεν αγαπά τα κεφτεδάκια; Ειδικά όταν είναι αφράτα και ζουμερά; Ποιό είναι το μυστικό όμως για να πετύχουμε τη τέλεια συνταγή; Το ούζο κρύβεται πίσω από τα αφράτα, μυρωδάτα κεφτεδάκια. Για αυτό μην παραλέιψετε να το προσθέσετε στην επόμενη συνταγή σας. Παράλληλα, δοκιμάστε αυτούς τους νηστίσιμους ταραμοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο.
- 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
- 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 30 γρ. μουστάρδα
- 100 γρ. ψωμί (μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο)
- 30 γρ. ούζο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 10 γρ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα
- 300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
- 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
- 80 ml ελαιόλαδο
- 40 γρ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. τσαγιού ντοματίνια, ψιλοκομμένα
- λίγο ξύσμα λεμονιού
- Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Το αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
- Πλάθουμε με το μείγμα 12 μπιφτεκάκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.
Σάλτσα
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια, με αραβικές πίτες και πράσινη σαλάτα.