Το μυστικό για αφράτα και μερακλίδικα κεφτεδάκια με ένα συνοδευτικό που θα σας καταπλήξει


    Ποιός Έλληνας δεν αγαπά τα κεφτεδάκια; Ειδικά όταν είναι αφράτα και ζουμερά; Ποιό είναι το μυστικό όμως για να πετύχουμε τη τέλεια συνταγή; Το ούζο κρύβεται πίσω από τα αφράτα, μυρωδάτα κεφτεδάκια. Γι…


    Ποιός Έλληνας δεν αγαπά τα κεφτεδάκια; Ειδικά όταν είναι αφράτα και ζουμερά; Ποιό είναι το μυστικό όμως για να πετύχουμε τη τέλεια συνταγή; Το ούζο κρύβεται πίσω από τα αφράτα, μυρωδάτα κεφτεδάκια. Για αυτό μην παραλέιψετε να το προσθέσετε στην επόμενη συνταγή σας. Παράλληλα, δοκιμάστε αυτούς τους νηστίσιμους ταραμοκεφτέδες με πατάτα στο φούρνο.

    • 800 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος, από ελιά
    • 200 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
    • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
    • 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
    • 30 γρ. μουστάρδα
    • 100 γρ. ψωμί (μπαγιάτικο, χωρίς κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στυμμένο)
    • 30 γρ. ούζο
    • 60 ml ελαιόλαδο
    • 10 γρ. αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

    Για τη σάλτσα

    • 300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
    • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
    • 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος
    • 80 ml ελαιόλαδο
    • 40 γρ. μουστάρδα
    • 1 φλιτζ. τσαγιού ντοματίνια, ψιλοκομμένα
    • λίγο ξύσμα λεμονιού

    Το μυστικό για αφράτα και μερακλήδικα κεφτεδάκια με ένα συνοδευτικό που θα σας καταπλήξει

    • Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι σε χαμηλή φωτιά, για 6-8 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
    • Το αδειάζουμε μαζί με το λάδι σε μπολ και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.
    • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα μπιφτέκια και ζυμώνουμε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα αφράτο μείγμα.
    • Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά, να σφίξει.
    • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία του αέρα, και στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
    • Πλάθουμε με το μείγμα 12 μπιφτεκάκια, τα αραδιάζουμε στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να γίνουν και να ροδίσουν.

    Σάλτσα

    • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και σερβίρουμε μαζί με τα μπιφτέκια, με αραβικές πίτες και πράσινη σαλάτα.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά