Εύκολη και νόστιμη μηλόπιτα της Αργυρώς – “Κόλαση” η κάθε μπουκιά


    Χειμώνα θυμίζει τις τελευταίες ημέρες στο σκηνικό του καιρού και τι καλύτερο να έχουμε το πρωί στο κρεβάτι μας άρωμα από φρούτο. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνοδεύσετε τον καφέ σας από αυτές τις 4 ατ…


    Χειμώνα θυμίζει τις τελευταίες ημέρες στο σκηνικό του καιρού και τι καλύτερο να έχουμε το πρωί στο κρεβάτι μας άρωμα από φρούτο. Υπάρχει καλύτερος τρόπος να συνοδεύσετε τον καφέ σας από αυτές τις 4 ατομικές μηλόπιτες της Αργυρώς; Βέβαια αν δεν σου αρέσουν το μήλο, θα τρελαθείς με αυτό το γαλακτομπούρεκο.

    Αναλυτικά πως θα φτιάξετε την μηλόπιτα της Αργυρώς

    Υλικά Συνταγής

    • 4 κ.σ. βούτυρο
    • 4 κ.σ. μέλι θυμαρίσιο
    • 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
    • 4 μέτρια μήλα
    • 1/2 πακέτο (125 γραμ.) μπισκότα digestive
    • 1 πρέζα κανέλα
    • 1 πρέζα αλάτι
    • 2 κ.σ ακατέργαστη ζάχαρη

    Εκτέλεση

    • Για τις ατομικές μηλόπιτες, καθαρίζουμε πρώτα τα μήλα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες. Παράλληλα, θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με την κανέλα.
    • Θα χρειαστούμε 4 φορμάκια μιας χρήσεως ή 4 ramekin (πυρίμαχα σκεύη για σουφλέ). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο, το μέλι, την κρέμα και το αλάτι. Ανακατεύουμε να διαλυθούν και μόλις πάρουν βράση τα αφήνουμε 3-4΄ ακόμη, να σχηματίσουν χοντρές φουσκάλες.
    • Ισομοιράζουμε τη μισή γέμιση-σος στα 4 φορμάκια και στη συνέχεια, με τη μισή ποσότητα μήλου, κάνουμε από μία στρώση φρούτου σε κάθε ένα. Συνεχίζουμε με τα μισά θρυμματισμένα μπισκότα κι επαναλαμβάνουμε με τα υπόλοιπα μήλα, 1 στρώση σε κάθε φορμάκι. Τελειώνουμε με μία στρώση από μπισκότα και περιχύνουμε κάθε φορμάκι με τη σος που έχει μείνει.
    • Βάζουμε τα φορμάκια σε σχάρα και πασπαλίζουμε με την ακατέργαστη ζάχαρη. Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις για περίπου 20΄ μέχρι να ροδίσουν. Αφήνουμε να σταθούν για 5΄ στα φορμάκια και αναποδογυρίζουμε. Σερβίρουμε με χτυπημένη κρέμα γάλακτος.

    Argiro.gr

    Σας περίσσεψαν μήλα; Φτιάξετε γλυκό του κουταλιού

    Γλυκό Μήλο Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Υλικά Συνταγής

    • 20 μικρά ή μέτρια μήλα φιρίκια
    • 1 κιλό ζάχαρη
    • 2½ φλ. νερό
    • 1 /2 φλ. ασπρισμένα ολόκληρα αμύγδαλα
    • 1 κ.γλ. ξινό σκόνη
    • 1 κλωνάρι αρμπαρόριζας (ή 1 κομμάτι ξύλο κανέλας)
    • 1 λεμόνι

    Εκτέλεση

    • Για το μήλο γλυκό κουταλιού, επιλέγουμε μικρόσωμα και σφιχτά μήλα, ποικιλία φιρίκια, χωρίς χτυπήματα και μαλακά σημεία.
    • Πλένουμε τα μήλα και με κοφτερό μαχαίρι τα καθαρίζουμε.
    • Με μυτερό μαχαιράκι καθαρίζουμε κάτω τη βάση του μήλου και με προσοχή να μην τα διαλύσουμε, καθαρίζουμε την καρδιά του αφαιρώντας τα κουκούτσια. Ανοίγουμε δηλαδή μικρή στενή τρύπα.
    • Παρόλα αυτά, μπορείτε να το κάνετε με προσοχή με το ειδικό εργαλείο.
    • Βάζουμε τα καθαρισμένα μήλα σε ένα μπολ με μπόλικο νερό και στύβουμε μέσα το λεμόνι, για να μην οξειδώνονται και μαυρίζουν μέχρι να τα καθαρίσουμε όλα.
    • Σε φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη και 2,5 κούπες νερό να βράσουν. Μόλις λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουμε μέσα τα καθαρισμένα φιρίκια. Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε μέσα το ξινό.
    • Αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια του γλυκού, όταν σχηματίζεται.
    • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε το γλυκό μήλο για περίπου 40΄.
    • Αφήνουμε το γλυκό κουταλιού μήλο να σταθεί μέσα στην κατσαρόλα και να κρυώσει τελείως. Έτσι το μήλο θα αποβάλει όλη την υγρασία του στο σιρόπι.
    • Την επόμενη ημέρα ξαναβράζουμε το γλυκό στη φωτιά και προσθέτουμε τα καθαρισμένα αμύγδαλα καθώς και την αρμπαρόριζα ή την κανέλα.
    • Βράζουμε το γλυκό κουταλιού μήλο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για 10΄ να δέσει το σιρόπι.
    • Το σιρόπι από το γλυκό κουταλιού έχει δέσει σωστά, όταν σταγόνα από το σιρόπι του γλυκού στέκεται και δεν απλώνει δεν τρέχει δηλαδή.

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Λιώνουν στο στόμα – Λαχταριστά σοκολατένια μπισκότα με μόνο 6 υλικά

    Εύκολα και γρήγορα ντολμαδάκια από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Το μυστικό είναι στο λεμόνι

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά