Γρήγορη γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο με λίγα υλικά – Οργασμός γεύσεων


Πεντανόστιμη και γρήγορη γιαουρτοτυρόπιτα, βγαλμένη από την ελληνική παράδοση, που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι με λίγα υλικά και χωρίς φύλλο και… προσφέρει οpγασμό γεύσε…


Πεντανόστιμη και γρήγορη γιαουρτοτυρόπιτα, βγαλμένη από την ελληνική παράδοση, που θα ξετρελάνει την οικογένεια και τους φίλους σας. Είναι με λίγα υλικά και χωρίς φύλλο και… προσφέρει οpγασμό γεύσεων στην γλώσσα σου.

Από τα χεράκια εννοείται της κορυφαίας Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δες παρακάτω πως μπορείς να την φτιάξεις.

Υλικά Συνταγής

  • 2 κεσεδάκια στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα
  • 1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι ξινομυζήθρα ή γαλοτύρι
  • 2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη

Εκτέλεση

  • Τα υλικά για την εύκολη γιαουρτοτυρόπιτα χωρίς φύλλο, τα μετράμε με τα κεσεδάκια του γιαουρτιού. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και την ξινομυζήθρα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα τυριών και γιαουρτιού το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο πυρίμαχο σκεύος και απλώνουμε μέσα τη ζύμη.
  • Κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνειά της με το δάχτυλο και μοιράζουμε εδώ κι εκεί πάνω στη γιαουρτοτυρόπιτα κομματάκια μαργαρίνης.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.

Δες εδώ μια γλυκιά συνταγή με τυρόπιτα και μέλι!

Δεν θα σταματήσετε να την τρώτε: Τυρόπιτα με γιαούρτι και χωρίς φύλλο!

τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Αυτή η συνταγή για μία τυρόπιτα με γιαούρτι χωρίς φύλλο, είναι ό,τι πρέπει για τις φορές που βιάζεστε, πεινάτε, δε βρίσκετε συνοδευτικό, θέλετε ένα σνακ, αναρωτιέστε πώς να να δώσετε άλλο αέρα στο πρωινό σας, ψάχνετε κάτι ελαφρυ για βραδινό…

Δηλαδή όπως καταλάβατε, για όλες τις ώρες, για μικρούς και μεγάλους, χωρίς πολύ κόπο!

Τα υλικά που θα χρειαστείτε

  • 400 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό, 2% λιπαρά
  • 150 γρ. καλαμποκάλευρο
  • 3 αυγά μεσαίου μεγάθους
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις και λαδώνουμε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τα τυριά και το γιαούρτι. Αλατοπιπερώνουμε σύμφωνα με τη γεύση μας και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το καλαμποκάλευρο, καθώς και τα αυγά ελαφρώς χτυπημένα και ανακατεύουμε.
  • Στρώνουμε την πίτα σε ένα μεσαίο ταψί και ισιώνουμε λίγο την επιφάνειά της με σπάτουλα ή αν δεν έχετε, με την ανάποδη μεριά ενός κουταλιού.
  • Ψήνουμε για 45-50′ περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει προτού την κόψουμε.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Θεϊκά κρουασάν μηλόπιτας με φρούτα πασπαλισμένα στην κανέλα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με κρέμα βανίλιας και κανέλα – Θα τρελάνει τον ουρανίσκο σου

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά