Άκης Πετρετζίκης: Κεφτεδάκια από πλιγούρι με κόκκινη σάλτσα


    Υλικά: Για το πλιγούρι2 κ.σ. ελαιόλαδο180 γρ. πλιγούρι240 γρ. νερόαλάτιπιπέριΓια τα κεφτεδάκια1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο4 κ.σ. ελαιόλαδο50 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε μικρά κομμάτια50 γρ. νερό2 κ.σ…


    Υλικά: Για το πλιγούρι
    2 κ.σ. ελαιόλαδο
    180 γρ. πλιγούρι
    240 γρ. νερό
    αλάτι
    πιπέρι

    Για τα κεφτεδάκια
    1 κρεμμύδι
    1 σκ. σκόρδο
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    50 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε μικρά κομμάτια
    50 γρ. νερό
    2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
    1 κ.σ. μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
    1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
    2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
    2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
    1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
    50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα

    Για τη σάλτσα
    4 κ.σ. ελαιόλαδο
    1 κρεμμύδι
    1 στικ κανέλα
    3 φύλλα δάφνης
    1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
    1 σκ. σκόρδο
    1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
    3 ντομάτες, τριμμένες
    300 γρ. νερό
    αλάτι
    πιπέρι
    1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
    Για το σερβίρισμα
    ρύζι μπασμάτι
    φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
    πιπέρι

    Διάβασε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά