Υλικά: Για το πλιγούρι2 κ.σ. ελαιόλαδο180 γρ. πλιγούρι240 γρ. νερόαλάτιπιπέριΓια τα κεφτεδάκια1 κρεμμύδι1 σκ. σκόρδο4 κ.σ. ελαιόλαδο50 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε μικρά κομμάτια50 γρ. νερό2 κ.σ…
Υλικά: Για το πλιγούρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
180 γρ. πλιγούρι
240 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
Για τα κεφτεδάκια
1 κρεμμύδι
1 σκ. σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
50 γρ. ψωμί για τοστ, κομμένο σε μικρά κομμάτια
50 γρ. νερό
2 κ.σ. φύλλα δυόσμου
1 κ.σ. μαϊντανό, μόνο τα φύλλα
1 κ.σ. ρίγανη, ξερή
2 κ.σ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 λίτρο ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
50 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., για το πανάρισμα
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
1 στικ κανέλα
3 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. ρίγανη, ξερή
1 σκ. σκόρδο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
3 ντομάτες, τριμμένες
300 γρ. νερό
αλάτι
πιπέρι
1 κ.σ. δυόσμο, ψιλοκομμένο
Για το σερβίρισμα
ρύζι μπασμάτι
φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
πιπέρι
Διάβασε περισσότερα για την εκτέλεση της συνταγής στο akispetretzikis.com
Δείτε και αυτά