Η αγαπημένη σου πάβλοβα… αλλιώς – Φτιάξτην σε ρολό και θα πάθουν όλοι πλάκα


Φτιάξε την αγαπημένη σου πάβλοβα αλλιώς. Κάντην σε ρολό και η συνταγή θα είναι τόσο πετυχημένη που σίγουρα θα πάθουν όλοι πλάκα και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτή στο σπίτι καθώς θα την λατρέ…


Φτιάξε την αγαπημένη σου πάβλοβα αλλιώς. Κάντην σε ρολό και η συνταγή θα είναι τόσο πετυχημένη που σίγουρα θα πάθουν όλοι πλάκα και δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι από αυτή στο σπίτι καθώς θα την λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Απολαύστε την λατρεμένη σας αυτή συνταγή με μια μικρή παραλαγή στην γευστική νέα στην κλασική συνταγή pavlova, προσθέτοντας ροζ marshmallows και καρύδα.

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη καρύδα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 300ml κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/3 φλιτζάνι φράουλες σε κύβους
  • 1/3 φλιτζάνι φρέσκα ή αποψυγμένα σμέουρα
  • 8 ροζ marshmallows

 πάβλοβα συνταγή ρολό

Εκτέλεση για την πάβλοβα

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 160C. Βάλτε λίγο λάδι σε ένα ταψί 24cm (βάση) με χαρτί ψησίματος.
  • Βάλτε ένα άλλο φύλλο χαρτιού ψησίματος σε επίπεδη επιφάνεια. Πασπαλίστε το χαρτί με καρύδα και 1 κουταλιά της σούπας κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη.
  • Χρησιμοποιώντας ένα χτυπητήρι, χτυπήστε το ασπράδι και το αλάτι μέχρι να σχηματιστούν κορυφές. Προσθέστε ζάχαρη άχνη, 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  • Απλώστε την μαρέγκα ομοιόμορφα σε ψημένο ταψί. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Γυρίστε τη ζεστή pavlova σε έτοιμο χαρτί ψησίματος και στη συνέχεια αφαιρέστε το χαρτί ψησίματος.
  • Χρησιμοποιώντας το χτυπητήρι, χτυπήστε την κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές. Απλώστε την κρέμα πάνω από την pavlova. Βάλτε κρέμα φράουλας, σμέουρων και marshmallow. Πιάστε απαλά την pavlova από τη μακριά πλευρά για να σχηματίσετε ένα ρολό. Μεταφέρετε σε πιατέλα και σερβίρετε.

Tips

  • Παρά την κομψότητά της, η συνταγή Pavlova roll είναι ένα σχετικά απλό επιδόρπιο, καθιστώντας τους το τέλειο για πάρτι. Εάν το βάλετε σε ένα σφραγισμένο δοχείο σε ένα τάπερ θα διατηρηθεί ακόμη και για μία ή δύο μέρες, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να κάνετε τις μαρέγκες νωρίτερα και να κάνετε την τελική συναρμολόγηση πριν τις σερβιρίσετε στους καλεσμένους σας.

Ωστόσο αν θέλετε κάτι διαφορετικό δείτε την συνταγή που έδωσε το Bunckingham για τα γενέθλια της Ελισάβετ

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Cheesecake ψυγείου με λεμόνι και λευκή σοκολάτα – Ένα γλυκό οpγασμός γεύσεων

Εύκολο και γρήγορο γλυκό ψυγείου με φρυγανιά – Με ελάχιστες θερμίδες

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά