Τα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια της γιαγιάς Πελαγίας χωρίς ψωμί!


    Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την τρομερή συνταγή για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη! Είναι η πιο νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια!ΥΛΙΚΑΕΚΤΕΛΕΣΗΜια πανεύκολη συνταγή για πεντανό…


    Διαβάστε στο Athensmagazine.gr την τρομερή συνταγή για αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια χωρίς ψωμί και χωρίς βρώμη! Είναι η πιο νόστιμη συνταγή για μπιφτέκια!

    ΥΛΙΚΑ

    • 1 κιλό κιμάς
    • 2 μεγάλα κρεμμύδια
    • 1 ντομάτα τριμμένη
    • 2 κ.σ. γιαούρτι
    • 1/2 κ.γλ. κύμινο
    • 1 κ.γλ. ρίγανη
    • 2 αυγά
    • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
    • αλάτι
    • πιπέρι

    Τα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια της γιαγιάς Πελαγίας χωρίς ψωμί!

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    • Τρίβουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ ( αφήνουμε μέσα όλο το ζουμί που θα βγεί γιατι βοηθάει πολύ στο να γίνουν αφράτα τα μπιφτέκια)
    • Τρίβουμε και την ντομάτα
    • Προσθέτουμε το γιαούρτι , τα αυγά , κύμινο , ρίγανη , αλάτι , πιπέρι και το μπέικιν
    • Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε μέσα τον κιμά
    • Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα ( επίσης ένα μυστικό για αφρατα μπιφτέκια ή κεφτεδάκια!!)
    • Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 με 2 ώρες ( όλη νύχτα ακόμα καλύτερα)
    • Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
    • Ψήνουμε 180 αέρα και από τις 2 πλευρές

    Μπιφτέκια σχάρας γεμιστά με τυρί

    Μια πανεύκολη συνταγή για πεντανόστιμα, αφράτα ζουμερά μπιφτέκια, γεμιστά με τυρί που λιώνει, που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους…

    Υλικά συνταγής

    • 600 γρ. κιμά μοσχαρίσιο (ή κατά προτίμηση μισό μοσχαρίσιο, μισό χοιρινό)
    • 2 ξερά κρεμμύδια τριμμένα
    • 1/4 ματσάκι μαϊντανό, μόνο τα φύλλα του
    • 2-3 κ.γ. ψιλοκομμένο δυόσμο (προαιρετικά)
    • 3 μέτριες φέτες ψωμί (2-3 ημερών), μόνο τη ψίχα, μουλιασμένο και στυμμένο
    • 1 αυγό
    • 2 κ.γ. ξύδι
    • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 κ.γ. ρίγανη ή θυμάρι αποξηραμένο
    • αλάτι πιπέρι
    • 180 γρ. κεφαλογραβιέρα ή τσένταρ (ή άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας)
    • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη (προαιρετικά)

    Τα αφράτα και ζουμερά μπιφτέκια της γιαγιάς Πελαγίας χωρίς ψωμί!

    Εκτέλεση συνταγής

    Βάζετε σε μεγάλο μπολ το κιμά προσθέτετε σταδιακά όλα τα υλικά της συνταγής (εκτός από τα τυριά και τη πιπεριά) ανακατεύετε και ζυμώνετε πολύ καλά. Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε για 30 λ στο ψυγείο να ενσωματωθούν οι γεύσεις. Το βγάζετε από το ψυγείο και ξαναζυμώνετε το κιμά.
    Πλάθετε πλατιά μπιφτέκια και τοποθετείτε στη μέση το τυρί που έχετε κόψει μπαστουνάκια ή τετράγωνα κομματάκια και, προαιρετικά, λίγη ψιλοκομμένη πιπεριά. Πλάθετε πάλι τα μπιφτέκια με τρόπο ώστε να κλείσετε μέσα τα τυριά και να μη χυθούν κατά το ψήσιμο. Ψήνετε τα μπιφτέκια σας στα κάρβουνα ή στη σχάρα του φούρνου σας.

    Tip:Το μυστικό για αφράτους κεφτέδες και μπιφτέκια είναι το πολύ ζύμωμα του μείγματος κιμά.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά