Σουφλέ σοκολάτας για αρχάριους – Το πιο νόστιμο και εύκολο γλυκό


Φτιάξτε -σήμερα κιόλας- το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας. Πρόκειται για ένα λαχταριστό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η εκτέλεση της συνταγή είναι για… αρχάριους. Αν κάνετε διατροφή, δ…


Φτιάξτε -σήμερα κιόλας- το πιο εύκολο σουφλέ σοκολάτας. Πρόκειται για ένα λαχταριστό γλυκό που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους. Η εκτέλεση της συνταγή είναι για… αρχάριους. Αν κάνετε διατροφή, δείτε εδώ το γλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη με 4 υλικά.

Υλικά

  • 225 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
  • 110 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ ή Grand Marnier
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για τη σαντιγί:

  • 355 γραμμάρια παγωμένη κρέμα γάλακτος
  • 3 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αυθεντικό εκχύλισμα βανίλιας
  • Κακάο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
  • Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψί διαμέτρου 20 εκατοστών.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  • Μόλις λιώσει, η σοκολάτα, απομακρύνετε από τη φωτιά.
  • Προσθέστε βούτυρο και ανακατέψτε.
  • Διαχωρίζετε τα 4 από τα αυγά, τον κρόκο από το ασπράδι, σε δύο μικρά μπολ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε τα 2 ολόκληρα αυγά και τους 4 κρόκους με 1/2 φλιτζάνι από τη ζάχαρη.
  • Προσθέστε ζεστό μείγμα σοκολάτας.
  • Προσθέστε κονιάκ και ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Σε ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε τα 4 ασπράδια αυγών μέχρι να αφρίσουν.
  • Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη.
  • Συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια στο σοκολατένιο μείγμα.
  • Απλώστε το μείγμα στο ταψί.
  • Ισιώστε την επιφάνειά του.
  • Τοποθετείστε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου.
  • Ψήστε για περίπου 35-40 λεπτά αλλά όχι παραπάνω.
  • Αφήστε το σουφλέ να κρυώσει.
  • Για να φτιάξετε τη σαντιγί, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια σε μεγάλο μπολ.
  • Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα για να γεμίσετε τον κρατήρα του σουφλέ, με τη σαντιγί.
  • Πασπαλίστε με κακάο σε σκόνη.
  • Με ένα μαχαιράκι αποκολλάτε προσεκτικά το σουφλέ από το ταψί.
  • Σερβίρετε, το σουφλέ.

Δείτε την εκτέλεση της συνταγής στο παρακάτω βίντεο:

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά