Πεντανόστιμη κοκκινιστή μαγειρίτσα για το Πάσχα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου – Είναι το κάτι άλλο


    Το Πάσχα πλησιάζει και μια ιδανική συνταγή για να κάνουμε, πέρα από το τσουρέκι, είναι η μαγειρίτσα κοκκινιστή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Η παραδοσιακή σούπα του μεγάλου Σαββάτου, πεντανόστιμη και α…


    Το Πάσχα πλησιάζει και μια ιδανική συνταγή για να κάνουμε, πέρα από το τσουρέκι, είναι η μαγειρίτσα κοκκινιστή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Η παραδοσιακή σούπα του μεγάλου Σαββάτου, πεντανόστιμη και απολαυστική.

    Κοκκινιστή μαγειρίτσα για το Πάσχα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Υλικά

    • 1 συκωταριά από μικρό κατσίκι ή αρνί
    • 1 αντεριά από μικρό κατσίκι ή αρνί
    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 1 ματσ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
    • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 πράσο ψιλοκομμένο
    • 1/4 φλ. λευκό ξηρό κρασί
    • 1 κ. ανάμεικτα χόρτα (λάπαθα-σέσκουλα-μυρώνια: πλυμένα-στραγγισμένα και ψιλοκομμένα)
    • 1 ματσ. άγρια μικρά σπαράγγια
    • 1 συσκ. πομοντόρια ψιλοκομμένα
    • Αλάτι
    • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
    • 1/3 ματσ. άνηθο ψιλοκομμένο
    • 1/3 ματσ. δυόσμο ψιλοκομμένο

    Για τα εντεράκια

    • Καθαρίζουμε πρώτα τα εντεράκια γυρνώντας τα μέσα έξω με ένα στυλό ή μολύβι.
    • Τα ξεπλένουμε και τα βάζουμε σε μπολ.
    • Στύβουμε 1 λεμόνι και ρίχνουμε λίγο αλάτι.
    • Τα αφήνουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να ασπρίσουν.
    • Έπειτα τα ξεπλένουμε καλά και πιάνοντας 2-3 άντερα τα πλέκουμε σε λεπτή κοτσίδα.
    • Τα ζεματάμε για λίγα λεπτά σε βραστό νερό και τα στραγγίζουμε.
    • Αφού κρυώσουν, τα κόβουμε σε πολύ ψιλά κομμάτια για τη μαγειρίτσα κοκκινιστή.

    Για τη συκωταριά

    • Καθαρίζουμε τη συκωταριά και τη ζεματάμε σε νερό που βράζει για λίγα λεπτά.
    • Στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.
    • Τη χοντροκόβουμε σε κομμάτια.

    Εκτέλεση

    • Χοντροκόβουμε τα χόρτα και τα ζεματάμε για 2-3΄σε βραστό νερό.
    • Τα στραγγίζουμε.
    • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα κρεμμύδια.
    • Τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για 5-6΄να γίνουν διάφανα.
    • Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και το πράσο.
    • Αφήνουμε να μαραθούν για 2-3΄.
    • Προσθέτουμε τα εντεράκια και τη συκωταριά.
    • Τα ροδίζουμε για 3-4΄και τα σβήνουμε με το κρασί.
    • Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά.
    • Προσθέτουμε τα πομοντόρια και τα σπάμε πιέζοντας με την κουτάλα.
    • Συμπληρώνουμε με λίγο νερό ίσα που να μισοσκεπάζονται τα υλικά. Σιγοβράζουμε για 15΄.
    • Ρίχνουμε τα χόρτα και τα σπαράγγια.
    • Βράζουμε για επιπλέον 15΄μέχρι να μείνει το φαγητό με το λάδι.
    • Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι προς το τέλος και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
    • Ιδανικά σερβίρουμε με στραγγιστό γιαούρτι.

    Πηγή: argiro.gr

    Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

    Πανεύκολη πασχαλινή τυρόπιτα χωρίς φύλλο – Με κολοκυθάκια και λίγο ελαιόλαδο

    Ιδανική για τη Μεγάλη Εβδομάδα – Εύκολη και γρήγορη νηστίσιμη πίτσα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά