Το τέλειο κυριακάτικο γλυκό ψυγείου: Λαχταριστός κορμός μωσαϊκό με γλάσο σοκολάτας!


    Η σημερινή μας συνταγή είναι ένας λαχταριστός σοκολατένιος κορμός μωσαϊκό με γλάσο σοκολάτας. Σε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου συνδυάζονται τελεία το κακάο, με τα τριμμένα μπισκότα και το πλούσιο γλάσ…


    Η σημερινή μας συνταγή είναι ένας λαχταριστός σοκολατένιος κορμός μωσαϊκό με γλάσο σοκολάτας. Σε αυτό το υπέροχο γλυκό ψυγείου συνδυάζονται τελεία το κακάο, με τα τριμμένα μπισκότα και το πλούσιο γλάσο σοκολάτας για την επικάλυψη.

    Δείτε επίσης: Θεϊκό γλυκό ψυγείου πλημμυρισμένο στη σοκολάτα

    Υλικά

    • Μπισκότα 2 πακέτα
    • Ζάχαρη Άχνη 125 γρ
    • Βιτάμ 250 γρ
    • Κονιάκ 1 φλιτζανάκι του καφέ
    • Κακαο 6 κουταλιές της σούπας
    • Βανίλια 1
    • Γάλα 200 ml φρέσκο

    κορμός μωσαϊκό σοκολάτα

    Για το γλάσο

    • Γάλα Εβαπορέ 30 γρ
    • Κουβερτουρα 100 γρ
    • Βιτάμ 1 κουτάλια

    Ο κορμός μωσαϊκό είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γλυκά μικρών και μεγάλων και τον συναντάμε σε πολλές διαφορετικές παραλλαγές. Ο συγκεκριμένος κορμός εκτός από πεντανόστιμος είναι και πολύ εύκολος στην εκτέλεση του και έτσι μπορείτε να τον φτιάξετε όλοι ακόμα και αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα.

    Αυτό το γλυκό με την διαχρονική άξια είναι ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό ή Κυριακάτικο τραπέζι σας. Φτιάξτε το και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας, δεν θα μπορέσει να του αντισταθεί κανείς.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε το γάλα σε ένα μπολ. Βάζουμε το βιτάμ, την άχνη, το κακάο σε μπολ και τα δουλεύουμε.

    Ρίχνουμε το κονιάκ τη βανίλια και τέλος τα μπισκότα βουτώντας τα στο γάλα ζυμώνουμε και τοποθετούμε το μείγμα σε λαδόκολλα του δίνουμε το σχήμα το κλείνουμε και το τοποθετούμε στην κατάψυξη.

    Την επόμενη το βγάζουμε απ την κατάψυξη κάνουμε ένα γλάσο με το εβαπορέ, την κουβερτούρα το βιτάμ και το ρίχνουμε πάνω!

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά