Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών.Κόκκινα είναι η κλασική παραδοσιακή εκδοχή τους (καθώς το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Ιησού, αλλά και την Ανάσταση, τη χαρά και …
Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών.
Κόκκινα είναι η κλασική παραδοσιακή εκδοχή τους (καθώς το κόκκινο συμβολίζει το αίμα του Ιησού, αλλά και την Ανάσταση, τη χαρά και την ελπίδα) αλλά σε άλλους αρέσουν ιδιαίτερα τα χρωματιστά. Δείτε σε αυτό το σημείο τι γιορτάζουμε τη Μεγάλη Πέμπτη.
Το βάψιμο των αυγών δεν είναι και πολύ απλή δουλειά, καθώς μπορεί να μην θέλει κόπο, θέλει όμως…. τρόπο! Πώς θα μας βγουν όμως τέλεια, κατακόκκινα τα αυγά;
Τα “χρυσά” tips για το βάψιμο των αυγών
- Τοποθετήστε τα αυγά σε μια κατσαρόλα (μην τα στοιβάζετε πολύ κοντά γιατί θα σπάσουν) και καλύψτε τα με νερό.
- Αφήστε να πάρουν μια βράση σε μέτρια φωτιά.
- Έπειτα αφήστε τα αυγά να βράσουν για περίπου 15 λεπτά αν είναι μεγάλα, 12 λεπτά για μέτρια αυγά και 18 λεπτά για πολύ μεγάλα αυγά.
- Βυθίστε τα σε κρύο νερό ή αφήστε να κρυώσουν μέχρι να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αν χρησιμοποιείτε έτοιμη βαφή ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες για να υπολογίσετε το χρόνο που απαιτείται να τα αφήσετε βυθισμένα μέσα στο μπολ. Συνήθως απαιτούν τρία λεπτά.
- Φορέστε οπωσδήποτε γάντια γιατί η βαφή αυγών θα ποτίσει με χρώμα τα χέρια σας.
- Στη συνέχεια βγάλτε προσεχτικά τα βαμμένα αβγά με ένα μεγάλο κουτάλι και αφήστε τα να στεγνώσουν πάνω σε χαρτόνι ή μεγάλη πιατέλα.
- Στεγνώστε τα και από το περιττό χρώμα.
- Μόλις στεγνώσουν γυαλίστε τα με ελαιόλαδο.
Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: (ΤΡΥΨΑΝΗ ΦΑΝΗ/EUROKINISSI)
Δείτε και αυτά