Απολαυστικό γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα: Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της με μόλις 4 υλικά.Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε να φτιά…
Απολαυστικό γλυκό με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα: Μια πολύ εύκολη συνταγή για αρχάριους, πολύ γρήγορη στη παρασκευή της με μόλις 4 υλικά.
Επίσης το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε να φτιάξετε δροσερό γλυκό ψυγείου με ζελέ που σίγουρα θα γλύφετε τα δάχτυλά σας μικροί και μεγάλοι.
- 300 γρ. μπισκότα τύπου Μιράντα
- 600 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36%, κρύα
- 1 κουτί (397 γρ.) ζαχαρούχο γάλα
- 250 γρ. σοκολάτα Crunchie της Cadbury, κομμένη σε μικρά κομματάκια*
- Στρώνετε με λαδόκολλα ταψιά με διάμετρο βάσης 18 x 28 εκ. και στρώνετε στη βάση τους τα μπισκότα, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να καλύψουν τις βάσεις καλά και να μην υπάρχουν κενά.
- Αν χρειαστεί κόβετε τα μπισκότα σε κομματάκια και τα τοποθετείτε στα κενά περιμετρικά της βάσης ή και σε τυχόν κενά επάνω από τα ήδη στρωμμένα μπισκότα.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε τη κρέμα γάλακτος και τη χτυπάτε με το μίξερ σε πηχτή σαντιγί.
- Προσθέτετε και το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
- Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε στο μείγμα τα 150 γρ. σοκολάτας κομμένη σε κομματάκια και ανακατεύετε με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθεί ισομερώς.
- Ρίχνετε το μείγμα πάνω από τη βάση μπισκότων, ισομερώς μοιρασμένο στα 2 ταψιά, ισιώνετε την επιφάνειά τους και πασπαλίζετε στην επιφάνεια τα υπόλοιπα 100 γρ. κομματάκια σοκολάτας, μοιρασμένα σε ίσα μέρη στα 2 ταψάκια.
- Τα βάζετε στη κατάψυξη για ένα βράδυ, ή μέχρι να σταθεροποιηθεί και παγώσει καλά το μείγμα. Πριν σερβίρετε βγάζετε το γλυκό σας από τη κατάψυξη το αφήνετε για 10 λ σε θερμοκρασία δωματίου και μετά το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.
[*] Αντί για σοκολάτα Crunchie της Cadbury, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε Twix, ή Mars, ή Snickers ή ακόμα και Bounty ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
Δείτε και αυτά