Πανεύκολα και ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο με μυρωδικά


    Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και γρήγορο αλλά εξίσου νόστιμο και χορταστικό; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την λύση με αυτή την πανεύκολη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο με μυρωδικά που θα σας λύσει τα χέρια!Για τα μπιφτέκιαΓια τη σάλτσαΔιαβάστε επίσης: Νηστίσιμα κεφτεδάκια της Αργυρώς – Πανεύκολα και γρήγορα σε μόνο 20 λεπτάΠηγή: argiro.gr


    Θέλετε να φτιάξετε κάτι εύκολο και γρήγορο αλλά εξίσου νόστιμο και χορταστικό; Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου έχει την λύση με αυτή την πανεύκολη συνταγή για ζουμερά μπιφτέκια κοτόπουλο με μυρωδικά που θα σας λύσει τα χέρια!

    Πως θα φτιάξετε τα μπιφτέκια κοτόπουλο με μυρωδικά

    Υλικά

    Για τα μπιφτέκια

    • 600 γρ. κιμά κοτόπουλο
    • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
    • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
    • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 αυγό
    • 1 κ.γ. ξύδι
    • 1 κ.γ. μουστάρδα
    • 1 κ.γ. ρίγανη
    • 4 κ.σ. βρώμης
    • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
    • 100 γρ. τυρί που λιώνει

    Για τη σάλτσα

    • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
    • 1 ζωμό κότας
    • 1 λεμόνι

    Διαβάστε επίσης: Νηστίσιμα κεφτεδάκια της Αργυρώς – Πανεύκολα και γρήγορα σε μόνο 20 λεπτά

    Εκτέλεση

    • Βάζουμε τον κιμά από το κοτόπουλο σε ένα μπολ και τρίβουμε το κρεμμύδι και στη συνέχεια τη ντομάτα.
    • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το ξίδι, το αυγό, τη μουστάρδα, τη ρίγανη και το μαϊντανό.
    • Προσθέτουμε και τις νιφάδες από βρώμη, αλάτι, πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
    • Εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγη βρώμη επιπλέον στο μίγμα ώστε να πλάθεται (για να σφίξει ο κιμάς).
    • Εναλλακτικά, μπορούμε να προσθέσουμε αλεσμένο κράκερ για έξτρα γεύση.
      Ιδανικά, αφήνουμε τον μείγμα να σταθεί για 30΄ στο ψυγείο.
    • Πλάθουμε ένα κομμάτι (περίπου 150 γραμ.).
    • Κάνουμε με το δάχτυλο τρύπα (βαθούλωμα) στη μέση. Το γεμίζουμε με 1 κομμάτι μοτσαρέλα ή τυρί της αρεσκείας μας και κλείνουμε καλά.
    • Το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα.
    • Ζεσταίνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι το ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 1΄ από κάθε πλευρά τα και συμπληρώνουμε ζεστό νερό μέχρι τη μέση .
    • Σκεπάζουμε με καπάκι, ψήνουμε 5΄ από τη μία πλευρά και 5΄ από την άλλη.
    • Στο τέλος, σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και την αφήνουμε σε δυνατή φωτιά να γλασάρει και να πυκνώσει.
    • Ψήσιμο στο φούρνο
    • Τα αραδιάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο και 1/2 φλ. ζωμό κρέατος.
    • Τα ψήνουμε στο γκριλ, βάζοντάς τα σε σχάρα με ταψάκι από κάτω, για 6΄-7΄ από κάθε πλευρά
    • Ο χρόνος ψησίματος είναι 13 με 15 λεπτά περίπου.
    • Όταν πάρουν χρώμα είναι έτοιμα.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά