Το Athensmagazine.gr βρήκε μια υπέροχη συνταγή για πορτοκαλόπιτα κέικ που λιώνει στο στόμα. Πανεύκολη εκτέλεση ακόμη και για αρχάριους.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλ…
Το Athensmagazine.gr βρήκε μια υπέροχη συνταγή για πορτοκαλόπιτα κέικ που λιώνει στο στόμα. Πανεύκολη εκτέλεση ακόμη και για αρχάριους.
Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε άλλη μια εύκολη συνταγή για κέικ σοκολάτας με μόνο 3 υλικά και χωρίς ψήσιμο που θα γλείφουν τα δάχτυλά τους μικροί και μεγάλοι.
- Tαψάκι σε μέγεθος τούρτας
- 1 κούπα τσαγιού αλεύρι
- 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κούπα τσαγιού σιμιγδάλι χοντρό 20 γραμ .[ένα φακελάκι ] μπέκιν πάουντερ
- 1 βανίλια σε σκόνη
- 2 αυγά ξύσμα από
- 2 πορτοκάλια
- 1 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 κούπα τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 κούπα τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1/2 κούπα τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
- 2′ κούπες χυμό πορτοκαλιού και
- 1/2 κούπα τσαγιού νερό και
- 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
- 1 ξυλάκι κανέλας
- Βράζουμε για 10 λεπτά όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους180 βαθμούς.
- Βάζουμε σε μπόλ τα 2 σιμιγδάλια,
- το μπέκιν,
- την βανίλια και
- το ξύσμα και
- τα ανακατεύουμε.
- Σε άλλο μπόλ βάζουμε τα αυγά,
- την ζάχαρη,
- το γιαούρτι,
- τον χυμό πορτοκαλιού, και
- το λάδι
- ανακατεύουμε με το χέρι καλά και
- προσθέτουμε το μείγμα με τα 2 σιμιγδάλια και το αλεύρι ανακατεύοντας καλά να ενσωματωθούν όλα μαζί.
- Σε λαδωμένο ταψάκι αδειάζουμε το μείγμα και το ψήνουμε περίπου 50 λεπτά να ροδοκοκκινίσει.
- Το αφήνουμε για 10 λεπτά αφού το ξεφουρνίσουμε το κόβουμε σε κομμάτια και το σιροπιάζουμε προσεκτικά με μία κουτάλα το σιρόπι θα το πιεί σιγά σιγά. Συνοδεύεται πολύ ωραία επίσης και με μία μπάλα παγωτό.
Πηγή: xryses-syntages
Κέικ… του θανάτου με ζαχαρούχο γάλα – Το μυστικό είναι στη γέμιση
Ψάχνετε μια συνταγή, η οποία θα τρελάνει τους οικείους σας στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι, την ώρα του επιδορπίου; Το Athensmagazine.gr σας προτείνει ένα κέικ… του θανάτου με ζαχαρούχο γάλα, με το μυστικό να βρίσκεται στη γέμιση.
Πρόκειται για μια συνταγή, που σίγουρα θα λατρέψετε και θα σας τη ζητούν συνέχεια, όπως τα σοκολατένια τρουφάκια που είναι έτοιμα σε 10 λεπτά.
Υλικά
- 4 αυγά
- 1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
- 1/2 κούπα ασπρη ζάχαρη
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 1/2 κουπα ελαιόλαδο
- 2 φακελακια βανιλετα
- 250 γρ. Φαρίνα
- 2 κ.σ ζαχαρούχο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα αυγά για 7 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Έπειτα προσθέτουμε το λάδι τη φαρίνα και τις βανίλιες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα.
- Βουτυρώνουμε μία φόρμα του κέικ και τοποθετούμε τη μισή ποσότητα του μείγματος ρίχνουμε προσεκτικά λίγο-λίγο ζαχαρούχο προσέχοντας να μην ακουμπήσει στα τοιχώματα και στο υπόλοιπο το μείγμα που έχουμε κρατήσει προσθέτουμε 2κ.σ φαρίνα και 1 κ.σ. ζαχαρούχο το ανακατεύουμε και σκεπάζουμε το υπόλοιπο μείγμα στη φόρμα κέικ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 55 λεπτά.