Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που συνδυάζει απλότητα, νοστιμιά και νηστίσιμα υλικά, τότε αυτά τα μπισκότα με μαρμελάδα και σοκολάτα είναι η ιδανική επιλογή! Τραγανά εξωτερικά, με μια γλυκιά καρδιά από φρουτώδη μαρμελάδα και μια διακριτική επίστρωση σοκολάτας, αυτά τα μπισκότα θα γίνουν η αγαπημένη σας λιχουδιά για κάθε περίσταση.Εύκολα στην παρασκευή και χωρίς ζωικά προϊόντα, αποτελούν την τέλεια πρότα…
Αν ψάχνετε για ένα γλυκό που συνδυάζει απλότητα, νοστιμιά και νηστίσιμα υλικά, τότε αυτά τα μπισκότα με μαρμελάδα και σοκολάτα είναι η ιδανική επιλογή! Τραγανά εξωτερικά, με μια γλυκιά καρδιά από φρουτώδη μαρμελάδα και μια διακριτική επίστρωση σοκολάτας, αυτά τα μπισκότα θα γίνουν η αγαπημένη σας λιχουδιά για κάθε περίσταση.
Εύκολα στην παρασκευή και χωρίς ζωικά προϊόντα, αποτελούν την τέλεια πρόταση για τη νηστεία αλλά και για όσους ακολουθούν μια vegan διατροφή. Δοκιμάστε τα και απολαύστε μια γλυκιά στιγμή χωρίς ενοχές!
Η συνταγή για τα μπισκότα
- 500 γρ. μαργαρίνη
- 250 γρ. ζάχαρη
- 200 ml χυμό πορτοκαλιού
- Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 3 βανίλιες
- 10 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 750 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 3 κουταλιές ηλιέλαιο
- 200 γρ. κουβερτούρα
- Μαρμελάδα βερίκοκο
- Χτυπάμε τη μαλακή μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Όταν γίνει σαν κρέμα, προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στη συνέχεια το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν και δουλεύουμε το μείγμα. Ενσωματώνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ με οδοντωτή μύτη.
- Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί σχηματίζουμε μικρά κουλουράκια. Ψήνουμε στους 180°C στις αντιστάσεις, μέχρι να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν και τα ενώνουμε ανά δύο, βάζοντας στη μέση μαρμελάδα βερίκοκο.
- Σε μπεν μαρί, λιώνουμε την κουβερτούρα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε καλά. Βουτάμε τη μία άκρη των μπισκότων στη σοκολάτα και τα αφήνουμε πάνω σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.