Monkey bread, από τον Γιώργο Τσούλη


ΥΛΙΚΑ200 ml. Γάλα, πλήρες550 γρ. Αλεύρι, σκληρό85 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου2 Αυγά, μέτρια9 γρ. Μαγιά, ξερή50 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλικήΛάδι για το άλειμμαΥλικά για τη γέμιση 160 γρ. Βούτυρο λι…


ΥΛΙΚΑ
200 ml. Γάλα, πλήρες
550 γρ. Αλεύρι, σκληρό
85 γρ. Βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
2 Αυγά, μέτρια
9 γρ. Μαγιά, ξερή
50 γρ. Ζάχαρη, κρυσταλλική
Λάδι για το άλειμμα

Υλικά για τη γέμιση
160 γρ. Βούτυρο λιωμένο και έξτρα για το άλειμμα της φόρμας
250 γρ. Ζάχαρη, καστανή
180 γρ. Καρύδια, ψιλοκομμένα
1 ½ κ.γ. Κανέλα, τριμμένη
1 ½ κ.γ .Τζίντζερ σε σκόνη
1 ½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο, τριμμένο

Υλικά για το γλάσο
100 γρ. Ζάχαρη, άχνη
1 κ.σ. Γάλα πλήρες
60 γρ. Βούτυρο, λιωμένο
½ κ.σ. Βανίλια, εκχύλισμα

Διάβασε τη συνέχεια στο giorgostsoulis.com

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά