Το Athensmagazine.gr σας καλημερίζει με το γλυκό της ημέρας για να σας φτιάξει την διάθεση! Πρόκειται για εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή.
Πάμε να το δούμε αναλυτικά!
Υλικά:
- περίπου 1 πακέτο μπισκότα σαβαγιάρ
- 300 γρ. κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. γάλα ζαχαρούχο
- 380 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού
- 7 κ.σ. γάλα
- ξύσμα από lime
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ ανακατεύετε την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, τον χυμό λεμόνι κι αφήνετε στην άκρη.
- Ποτίζετε τα σαβαγιάρ με γάλα. Αφού καλύψετε ένα μακρόστενο παραλληλόγραμμο ταψί με πλαστική μεμβράνη, απλώνετε μια στρώση από βρεγμένα μπισκότα και από πάνω μια λεπτή στρώση κρέμας λεμονιού.
- Κατ’ αυτό τον τρόπο συνεχίζετε βάζοντας μπισκότα και κρέμα. Η τελευταία στρώση πρέπει να είναι κρέμα.
- Απλώστε ξύσμα λεμονιού μόλις τελειώσετε και αφήστε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν σερβίρετε.
Εκτός όμως, από αυτή την συνταγή, το Athensmagazine.gr έχει να σας προτείνει και ένα λαχταριστό γλυκό από την Αργεντινή (δείτε εδώ την συνταγή).
Υγρό brοwnies με 5 υλικά σε χρόνο ρεκόρ – Οικονομικό και λαχταριστό γλυκό
Φτιάξτε το πιο νόστιμο σοκολατένιο, σούπερ υγρό brοwnies. Πρόκειται για μια εύκολη, λαχταριστή και οικονομική συνταγή που θα λατρέψετε.
Δείτε την εκτέλεση του γλυκού παρακάτω:
Υλικά συνταγής
- 130 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
- 170 γρ. μαύρη σοκολάτα κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
- 250 γρ. ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
- 3 αυγά
- 150 γρ. αλεύρι
- 2 κ.σ. κακάο (προαιρετικά)
- 1 κ.γ. σκόνη στιγμιαίου espresso (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα. Βουτυρώνετε ένα ταψάκι με διάσταση βάσης 26x20cm και το στρώνετε με 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος ένα κάθετα και ένα οριζόντια στη βάση του, φροντίζοντας να προεξέχει περιμετρικά για να το ξεφορμάρετε εύκολα.
- Βάζετε σε μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ το βούτυρο, τα κομματάκια σοκολάτας και τη σκόνη στιγμιαίου espresso και τα λιώνετε σε μπεν μαρί, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι λιώσει καλά η σοκολάτα και έχετε ένα λείο σοκολατένιο, ρευστό, μείγμα.
- Μεταφέρετε το σοκολατένιο μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλιας και τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά με σύρμα να ενσωματωθούν και να χλιαρύνει ελαφρώς το μείγμα. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά τα αυγά, ένα τη φορά, χτυπώντας με το σύρμα μετά από κάθε προσθήκη μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
- Σε ένα μπολάκι αναμιγνύετε καλά το αλεύρι με το κακάο και τα ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, στο σοκολατένιο μείγμα ανακατεύοντας με μια μαρίζ μετά από κάθε προσθήκη, ώστε να ενσωματώνετε πλήρως πριν προσθέσετε το επόμενο.
- Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, ισιώνετε με τη μαρίζ την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λ μέχρι να κάνει κρούστα στην επιφάνειά του. Το αφαιρείτε από το φούρνο, το αφήνετε στην άκρη για 10-15 λ περίπου να κρυώσει ελαφρώς και να “σταθεί”. Μετά το ξεφορμάρετε προσεκτικά, με τη βοήθεια του χαρτιού ψησίματος, το κόβετε σε 8 ή 12 τεμ. ανάλογα με το μέγεθος που προτιμάτε και το απολαμβάνετε.
Σημείωση: Αν πρόκειται να το σερβίρετε σε παιδιά, αντικαταστήστε το στιγμιαίο καφέ espresso με σκόνη ρόφημα σοκολάτας ή με κακάο. Σε περίπτωση που νηστεύετε, δείτε εδώ συνταγή για κολοκυθόπιτα με κίτρινη κολοκύθα!
Δείτε το βίντεο της εκτέλεσης της συνταγής βήμα-βήμα:
Δείτε και αυτά