Τα μακαρόνια είναι θεωρητικά ένα από τα πιο εύκολα φαγητά, έχοντας τη δυνατότητα να φτιάξουμε συνταγές… από άλλο πλανήτη, αλλά όλοι κάνουμε μερικά βασικά λάθη, που στερούν τη γεύση που πραγματικά μπ…
Τα μακαρόνια είναι θεωρητικά ένα από τα πιο εύκολα φαγητά, έχοντας τη δυνατότητα να φτιάξουμε συνταγές… από άλλο πλανήτη, αλλά όλοι κάνουμε μερικά βασικά λάθη, που στερούν τη γεύση που πραγματικά μπορεί να έχουν, όπως το να τα στραγγίζουμε στον νεροχύτη.
Φαίνεται λοιπόν πως τόσα χρόνια οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε κατ’εξακολούθηση αυτό το μεγάλο λάθος κάθε φορά που βράζουμε σπαγγέτι. Κι αυτό δεν έχει τόσο σχέση με το μαγείρεμα όσο με το στράγγισμα των μακαρονιών.
Οι κορυφαίοι σεφ στον πλανήτη λοιπόν εξηγούν πως το να ρίχνουμε το νερό από την κατσαρόλα στον νεροχύτη για να στραγγίξουμε το φαγητό είναι τεράστιο φάουλ αφού η σπαγγέτι όταν βράζει παράγει έλαια που είναι ιδιαιτέρως νόστιμα και μπορούν να φανούν πάρα πολύ χρήσιμα αν θέλουμε να φτιάξουμε κάποια συνοδευτική σάλτσα.
Μάλιστα υποστηρίζουν πως ο λόγος που συχνά οι σάλτσες δεν δένουν σωστά είναι το ότι δεν χρησιμοποιούμε το νερό μέσα στο οποίο έχουμε βράσει την μακαρονάδα αλλά προσθέτουμε απλό νερό βρύσης.
Πεντανόστιμα μακαρόνια φούρνου με μπέικον και χωριάτικο λουκάνικο!
Ποιος δεν αγαπάει τα μακαρόνια; Σε κάθε μορφή και κάθε είδος είναι από τα πιο αγαπημένα μας φαγητά και σίγουρα από τις πιο εύκολες λύσεις όταν δεν ξέρεις τι να μαγειρέψεις μιας και μαγειρεύονται γρήγορα και συνδυάζονται με τα πάντα.
Το Athensmagazine.gr βρήκε για εσάς μια ξεχωριστή συνταγή για μακαρόνια φούρνου με χωριάτικο λουκάνικο και μπέικον, αν πάλι προσέχεις τη διατροφή σου αλλά παρ’ όλα αυτά θέλεις να φας ζυμαρικά, έχουμε να σου προτείνουμε μια light μακαρονοσαλάτα με ψητά λαχανικά!
Υλικά
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 πρέζα πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κ.γλ. μπούκοβο
- 1 πράσο ψιλοκομμένο
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζ. κόκκινο κρασί
- 2 φλιτζ. τριμμένη ντομάτα
- αλάτι
- 150 γρ. πένες βρασμένες
- λίγο φρέσκο θυμάρι
- 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
Εκτέλεση
Zεσταίνουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε καπνιστή πάπρικα και μπούκοβο και αφήνουμε να βγάλουν τα αρώματά τους για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το χωριάτικο λουκάνικο και το μπέικον. Σοτάρουμε μέχρι να ροδίσουν καλά. Κατόπιν προσθέτουμε πράσο και κόκκινες πιπεριές. Ανακατεύουμε και σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Σβήνουμε με κόκκινο κρασί. Όταν απορροφηθεί το αλκοόλ αλατίζουμε. Ρίχνουμε τριμμένη ντομάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια σφιχτή αλλά όχι στεγνή σάλτσα. Προσθέτουμε τις βρασμένες πένες και ανακατεύουμε το φαγητό.
Μεταφέρουμε τα μισά ζυμαρικά σε πυρίμαχο σκεύος. Αρωματίζουμε με λίγο φρέσκο θυμάρι. Πασπαλίζουμε με το μισό τυρί. Καλύπτουμε από πάνω με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Ολοκληρώνουμε με την τελευταία στρώση τυριού. Ψήνουμε στους 180οC για 20 λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυράκι. Σερβίρουμε τις πένες φούρνου με λουκάνικο ζεστές.