Ζυμαρικά με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτας που «λιώνουν» στο στόμα


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει για άλλη μια φορά μια απολαυστική συνταγή που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! Φτιάξετε τα ριγκατόνι ή φιογκάκι ζυμαρικά με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτα που μαζί αποτελούν τον απόλυτο συνδυασμό γεύσεων!Για τα ζυμαρικάΓια τη σάλτσα ντομάταΓια τη σάλτσα ντομάταΔιαβάστε επίσης: Πως να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά στο πι και φιΓια τα ριγκατόνι ή τα φιογκάκιαΠηγή: argiro.gr


    Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου παρουσιάζει για άλλη μια φορά μια απολαυστική συνταγή που θα γλύφετε τα δάχτυλά σας! Φτιάξετε τα ριγκατόνι ή φιογκάκι ζυμαρικά με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτα που μαζί αποτελούν τον απόλυτο συνδυασμό γεύσεων!

    Πως να φτιάξετε τα ζυμαρικά με 4 τυριά και σάλτσα ντομάτας

    Υλικά

    Για τα ζυμαρικά

    • 500 γρ. φιογκάκι ή ριγκατόνι
    • 3 μπάλες φρέσκια μοτσαρέλα
    • 1 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
    • 1 φλ. τριμμένο κασέρι
    • 1 φλ. τριμμένη γραβιέρα

    Για τη σάλτσα ντομάτα

    • 1/4 φλ. ελαιόλαδο
    • 4 φέτ. μπέικον ψιλοκομμένες
    • 4 συσκευασίες ολόκληρες αποφλοιωμένες ντομάτες
    • 1 σκελ. σκόρδο
    • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
    • Μπόλικα φύλλα φρέσκο βασιλικό

    Εκτέλεση

    Για τη σάλτσα ντομάτα

    • Πρώτα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το μπέικον για λίγα λεπτά και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
    • Τα αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν για λίγα λεπτά.
    • Προσθέτουμε τις ντομάτες.
    • Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε συχνά ώστε να λιώσουν τελείως οι ντομάτες.
    • Τέλος προσθέτουμε τα φύλλα βασιλικού

    Διαβάστε επίσης: Πως να φτιάξετε φρέσκα ζυμαρικά στο πι και φι

    Για τα ριγκατόνι ή τα φιογκάκια

    • Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα στραγγίζουμε.
    • Τα βάζουμε ξανά στην κατσαρόλα.
    • Ρίχνουμε 2 με 3 μεγάλες κουταλιές σάλτσα και την μισή παρμεζάνα και τα ανακατεύουμε.
    • Στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά σε λαδωμένο πυρίμαχο ταψί περιχύνουμε με την μισή σάλτσα ντομάτας.
    • Πασπαλίζουμε με τα μισά τυριά και λίγα φύλλα βασιλικού.
    • Επαναλαμβάνουμε στρώση ζυμαρικά, στρώση σάλτσα ντομάτας, στρώση τυριά τελειώνουμε με φέτες μοτσαρέλα και φύλλα βασιλικού.
    • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 με 20 λεπτά να λιώσουν τα τυριά.

    Πηγή: argiro.gr

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά