«Θεϊκή» μελοτυρόπιτα: Εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή


    Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε εκπληκτική μελοτυρόπιτα! Επίσης, σας έχουμε προτείνει και μια τυρόπιτα πλούσια και… τσουπωτή. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψετε.Σήμερα, σας έχουμε μια συνταγή για νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Είναι έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο. Πρόκειται για ένα σνακ που λατρεύουν μικροί και …


    Σας έχουμε την τέλεια συνταγή για να φτιάξετε εκπληκτική μελοτυρόπιτα! Επίσης, σας έχουμε προτείνει και μια τυρόπιτα πλούσια και… τσουπωτή. Πρόκειται για μια εύκολη, γρήγορη και λαχταριστή συνταγή που θα λατρέψετε.

    Υλικά:

    • 4-5 φύλλα κρούστας χοντρά
    • μέλι, ελαφρώς αραιωμένο με ελάχιστο χλιαρό νερό
    • βούτυρο λιωμένο για το τηγάνισμα
    • κανέλα σκόνη
    • τυρί φέτα κομμένη σε κομμάτια 0,8 x 0,5 x 0,1 περίπου και καλά ξαρμυρισμένη αποβραδίς, ή ανθότυρο ή μυζήθρα ανάλατη ή και οποιοδήποτε ανάλατο τυρί

    Εκτέλεση:

    • Κόψτε τα φύλλα σε διπλάσιο μέγεθος από το τυρί και το τυλίγετε σε αυτά.
    • Ροδίζετε στο βούτυρο, αποσύρετε, γλασάρετε και περιχύνετε το μέλι και την κανέλα.

    Η τυρόπιτα της μαμάς με 2 κινήσεις – Γρήγορη και λαχταριστή συνταγή

    Συνταγή για τυρόπιτα

    Σήμερα, σας έχουμε μια συνταγή για νόστιμη και πολύ γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο. Είναι έτοιμη σε 10 λεπτά με 2 κινήσεις για το φούρνο. Πρόκειται για ένα σνακ που λατρεύουν μικροί και μεγάλοι. Αν πάλι δεν θέλετε να φτιάξετε τυρόπιτα, δείτε εδώ συνταγή για τα πιο νόστιμα μπιφτέκια.

    Υλικά

    • 200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
    • 300γρ. φέτα θρυμματισμένη
    • 50 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
    • 1 αβγό
    • 1 κουταλιά βούτυρο [λιωμένο] + βούτυρο για να αλείψετε το πυρέξ
    • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό [200 γρ]
    • 120 ml γάλα
    • πιπέρι
    • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

    Εκτέλεση

    • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ
    • Ανοίγετε μια τρύπα στη μέση
    • Σιγά-σιγά προσθέτετε μέσα της όλα τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας απαλά, σαν να διπλώνετε το μείγμα
    • Τελειώνετε με μοσχοκάρυδο και λίγο πιπέρι. Ανακατεύετε καλά
    • Αδειάζετε το μείγμα σε ένα πυρέξ που προηγουμένως έχει λαδώσει καλά
    • Tο ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C μέχρι η πίτα να φουσκώσει και να ροδίσει

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά