Νηστίσιμο παστίτσιο: Λαχταριστό και πεντανόστιμο με μια εναλλακτική συνταγή χωρίς κιμά!


    Σας εντοπίσαμε μια συνταγή για νηστίσιμο παστίτσιο που πραγματικά θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!Επίσης για γλυκό σας έχουμε την πιο νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή!Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρα…


    Σας εντοπίσαμε μια συνταγή για νηστίσιμο παστίτσιο που πραγματικά θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας!

    Επίσης για γλυκό σας έχουμε την πιο νόστιμη και νηστίσιμη συνταγή!

    Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παρακάτω βήματα:
    Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά
    Βαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

    Υλικά

    Για 2-4 άτομα
    2 πακέτα μακαρόνια νούμερο 3

    1 ποτήρι φυτικό γάλα σε σκόνη αραιωμένο σε 8 ποτήρια νερό
    10 κουταλιές αλεύρι

    1 ποτήρι συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    1 ποτήρι αμυγδαλόψιχα χοντροκομμένη
    Αλάτι, πιπέρι

    Νηστίσιμο παστίτσιο

    Εκτέλεση

    Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια. Κατόπιν, τα σουρώνουμε ως συνήθως. Όσο βράζουν ετοιμάζουμε τη σάλτσα.

    Σοτάρουμε το κρεμμύδι σε λίγο νερό. Ρίχνουμε την τριμμένη αμυγδαλόψιχα, τη ντομάτα, το αλάτι, πιπέρι και σκόρδο. Όταν μελώσει η σάλτσα, κατεβάζουμε από την φωτιά.

    Κτυπάμε το αραιωμένο «γάλα» με το αλεύρι. Όταν ενωθούν, τα βάζουμε σε σιγανή φωτιά να πήξουν,όχι να βράσουν. Ρίχνουμε λίγο αλάτι.

    Αφού σουρώσουμε τα μακαρόνια, τα στρώνουμε στο ταψί και τα ανακατεύουμε με την σάλτσα. Κατόπιν απλώνουμε την μπεσαμέλ και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, επί 30 λεπτά της ώρας, ώσπου το φαγητό να ροδίσει.

    Το πιο γρήγορο και εύκολο παστίτσιο στο τηγάνι!

    Αν θέλετε να φτιάξετε παστίστιο μέσα σε λίγα λεπτά απλά ακολουθήστε την παρακάτω συνταγή. Είναι πραγματικά πεντανόστιμο…

    Υλικά

    200 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

    150 γρ. κεφαλοτύρι

    1 πιπεριά

    1 κρεμμύδι

    1 σκελίδα σκόρδο

    2 φλ. κοφτό μακαρονάκι

    1 κ. σούπας πελτέ

    1 κ. σούπας μουστάρδα

    1 φλ. γάλα

    2 κ.γλ. κορν φλάουερ

    1 λίτρο νερό

    Μοσχοκάρυδο, αλατοπίπερο

    Εκτέλεση

    Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε τον κιμά μέχρι για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο και το σκόρδο. Προσθέτουμε τον πελτέ και τα μυρωδικά.

    Στη συνέχεια προσθέτουμε το νερό και μόλις βράσει, προσθέτουμε τα ζυμαρικά. Βράζουμε για 10 λεπτά. Διαλύουμε το κορν φλάουερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο τηγάνι για να δημιουργηθεί μια κρεμώδη υφή. Σβήνουμε το μάτι και αλατοπιπερώνουμε. Τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το τυρί.

    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά