Γρήγορη και εύκολη συνταγή για λαχταριστή γαλατόπιτα για όσους νηστεύουν ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.Λιώνει στο στόμα!Παράλληλα, δείτε την εκπληκτική γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα
Γρήγορη και εύκολη συνταγή για λαχταριστή γαλατόπιτα για όσους νηστεύουν ή έχουν δυσανεξία στη λακτόζη.
Λιώνει στο στόμα!
Παράλληλα, δείτε την εκπληκτική γαλατόπιτα της γιαγιάς με πορτοκάλι και κανέλα
- 1 λίτρο ρόφημα αμυγδάλου
- 1/2 φλ. ζάχαρη καστανη
- 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλο
- 1 κ.γ. βανίλια
- 2 κ.σ. βούτυρο
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα (ΠΡΟΣΟΧΗ όχι να βράσει) και σιγά σιγά προσθέτουμε όλα τα υλικά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει, για περίπου 10΄.
- Αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί (24 εκατοστά)
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.