Νηστίσιμα Ποντιακά πιροσκί, τραγανά από έξω και αφράτα από μέσα, που θα τα τρώτε όλη τη Σαρακοστή


Ποντιακά πιροσκί: Επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι για να σας συντροφεύει γευστικά της ημέρες της νηστείας; Οι νηστίσιμες συνταγές έρχονται πρώτες σε προτίμηση τέτοιες ημέρες. Δηλαδή, ημέρες νηστείας και π…


Ποντιακά πιροσκί: Επιθυμείτε να φτιάξετε κάτι για να σας συντροφεύει γευστικά της ημέρες της νηστείας; Οι νηστίσιμες συνταγές έρχονται πρώτες σε προτίμηση τέτοιες ημέρες. Δηλαδή, ημέρες νηστείας και περισυλλογής. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μία εύκολη, γρήγορη, οικονομική, γευστική, αλλά και νηστίσιμη συνταγή. Αναλυτικότερα:

Ποντιακά πιροσκί – Εύκολη συνταγή: Ακολουθούν τα υλικά της συνταγής, καθώς και αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεσή της

Ποντιακά πιροσκί – Εύκολη συνταγή: Υλικά συνταγής

Για τη ζύμη:
– 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
– 1 1/2 κούπα χλιαρό νερό
– 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
– 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
– 1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
– 5 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
– Περίπου 500 γραμμάρια αλεύρι

Για τη γέμιση:
– 5 με 6 μεγάλες πατάτες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι
– 1 ματσάκι μαϊντανό
– Αλάτι
– Πιπέρι
– Ρίγανη
– Ελαιόλαδο
– Φέτα
– Λάδι για τηγάνισμα

Ποντιακά πιροσκί – Εύκολη συνταγή: Εκτέλεση συνταγής

– Σηκώνουμε μανίκια και αρχικά ετοιμάζουμε τη ζύμη ανακατεύοντας πρώτα όλα τα υγρά υλικά και στο τέλος το αλεύρι.
– Μόλις είναι έτοιμη την αφήνουμε κάπου με μέτρια θερμοκρασία για περίπου μια ώρα, για να φουσκώσει.
– Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
– Ξεφλουδίζουμε, κόβουμε σε κομμάτια τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό.
– Σε ένα τηγάνι καβουρδίζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι και αμέσως προσθέτουμε της βρασμένες πατάτες μαζί με ½ κούπα από το νερό στο οποίο τις βράσαμε.
– Προσθέτουμε αλάτι εάν χρειάζεται, πιπέρι, μαϊντανό και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε ελαφρά τα υλικά μας.
– Εάν θέλουμε στο σημείο αυτό μπορούμε να προσθέσουμε προαιρετικά νηστίσιμη φέτα.
– Μόλις το ζυμάρι μας είναι έτοιμο βάζουμε σε ένα πιατάκι ελαιόλαδο και βρέχουμε τις άκρες των δαχτύλων μας κάθε φορά που φτιάχνουμε ένα πιροσκί.
– Κόβουμε, πάντα με τα δάχτυλά μας λαδωμένα, ένα μικρό κομμάτι ζύμης το ανοίγουμε, βάζουμε μέσα λίγη γέμιση ,το κλείνουμε σαν βαρκούλα και το αφήνουμε στην άκρη να “ξεκουραστεί” για δύο λεπτά.
– Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά το κάθε κομμάτι από όλες τις πλευρές.

Το διαβάσαμε εδώ

Δείτε και αυτά