Όλοι έχουμε αυγά στο σπίτι μας. Είναι ένα από τα υλικά της κουζίνας που σχεδόν ποτέ δεν λείπουν από το ψυγείο μας. Ο λόγος απλός… είναι νόστιμα, θρεπτικά, μαγειρεύονται εύκολα και χρησιμοποιούνται ω…
Όλοι έχουμε αυγά στο σπίτι μας. Είναι ένα από τα υλικά της κουζίνας που σχεδόν ποτέ δεν λείπουν από το ψυγείο μας. Ο λόγος απλός… είναι νόστιμα, θρεπτικά, μαγειρεύονται εύκολα και χρησιμοποιούνται ως βασικό συστατικό σε πολλές συνταγές.
Παράλληλα, ανακαλύψτε το αφρικανικό κόλπο για να αποθεώσετε τα αυγά σας στη μαγειρική.
Μάλιστα, είναι μία πολύ καλή ιδέα για υγιεινό και θρεπτικό πρωινό. Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε διαφορετικές συνταγές με αυγά, για να μη βαριέστε κιόλας που είναι ιδανικά για ένα θρεπτικό και χορταστικό πρωινό.
Όλοι μας έχουμε αναρωτηθεί τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, αν τα αυγά που αγοράσαμε ή έχουμε στο ψυγείο μας για αρκετές μέρες, είναι φρέσκα.
Ένας απλός τρόπος για να το διαπιστώσουμε:
Γεμίζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με κρύο νερό και ρίχνουμε μέσα το αυγό. Αν αυτό βυθιστεί και ακουμπήσει τον πάτο της μικρής κατσαρόλας, τότε είναι φρέσκο και κατάλληλο για να φαγωθεί.
Αν πάλι βυθιστεί και δεν φτάσει μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, σημαίνει ότι πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Τέλος, αν επιπλεύσει στο νερό, τότε είναι μπαγιάτικο. Μάλιστα, ο λόγος που επιπλέει είναι αέρια που έχουν μαζευτεί μέσα από το κέλυφος.