Λαχταριστό σάντουιτς με πικάντικα κεφτεδάκια και τυρί


    Κεφτεδάκια: Ακράδαντα πιστεύω πως το νοστιμότερο σάντουιτς το φτιάχνουν τα κεφτεδάκια της προηγούμενης μέρας, σε συνδυασμό με ένα- τραγανό απ’ έξω και αφράτο μέσα- ψωμάκι, όπως η μπαγκέτα.
    Όλη η ελλη…


    Κεφτεδάκια: Ακράδαντα πιστεύω πως το νοστιμότερο σάντουιτς το φτιάχνουν τα κεφτεδάκια της προηγούμενης μέρας, σε συνδυασμό με ένα- τραγανό απ’ έξω και αφράτο μέσα- ψωμάκι, όπως η μπαγκέτα.

    Όλη η ελληνικότητα κλεισμένη σε ένα ψωμάκι, που τρώγεται ιδανικά από το πρωί μέχρι το βράδυ, δοκιμάστε την πανεύκολη συνταγή μας και σίγουρα θα την λατρέψετε.

    Παράλληλα το Athensmagazine.gr σας προτείνει να δοκιμάσετε τα πιο λαχταριστά και υγιεινά κεφτεδάκια φούρνου που σίγουρα θα γλείφετε τα δάχτυλά σας.

    • 1 μπαγκέτα κομμένη στα 4 και εγκάρσια στη μέση
    • 4 φέτες τυρί γκούντα
    • 500γρ. κιμά (μίγμα χοιρινό με μοσχαρίσιο)
    • 1 κρεμμύδι τριμμένο
    • 1 αβγό
    • 2 φέτες ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
    • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
    • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
    • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
    • 2 πολύ ώριμες ντομάτες πολύ ψιλοκομμένες χωρίς τη φλούδα
    • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
    • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
    • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
    • αλάτι, πιπέρι
    • λίγη φρέσκια ρίγανη για πασπάλισμα

    Φτιάξτε σάντουιτς με κεφτεδάκια

    • Σε ένα μπολ, ζυμώνετε πολύ καλά όλα τα υλικά για τους κεφτέδες, αφού στύψετε ελαφρά το ψωμί, και αφήνετε το μίγμα σκεπασμένο στο ψυγείο για μισή ώρα. Πλάθετε μικρά κεφτεδάκια.
    • Ζεσταίνετε καλά το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τους κεφτέδες. Τους βάζετε σε ένα πιάτο ή μπολ που έχετε απλώσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν από το λάδι.
    • Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο, φαρδύ τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε ελάχιστα το σκόρδο για 1 λεπτό και στη συνέχεια ρίχνετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Ανακατεύετε, σκεπάζετε το σκεύος με καπάκι και αφήνετε τη σάλτσα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγομαγειρεύετε για 20 ακόμη περίπου λεπτά, μέχρι να εξατμιστούν τα ζουμάκια. Αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει.
    • Σε κάθε κομμάτι μπαγκέτας, μοιράζετε τη σάλτσα, πασπαλίζετε με τη φρέσκια ρίγανη, βάζετε και τα κεφτεδάκια αφού τα ζεστάνετε- για να λιώσει το τυρί πάνω τους- και 1 φέτα τυρί.

    Και οι κεφτέδες αλλά και η σάλτσα, τρώγονται νοστιμότερα την επόμενη μέρα.

    Πηγή: olivemagazine.gr


    Το διαβάσαμε εδώ

    Δείτε και αυτά